Patrik Laine julkaisi tiedotteen – ”On tärkeää asettaa mielenterveyteni etusijalle”

Patrik Laine NHL-vahvistukset Patrik Laineelta

Kuten mekin sunnuntaina uutisoimme, Patrik Laine on hakeutunut NHL:n ja NHL:n pelaajayhdistyksen hoito-ohjelmaan.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Laineen seura Columbus Blue Jackets ja pelaajan kerrottiin olevan sivussa joukkueen toiminnasta määrittelemättömän ajan. Kuten asiaan kuuluu, sen enempää syitä seura ei hoito-ohjelmaan hakeutumisen taustalla avannut.

Näin teki kuitenkin Laine itse, kun hän julkaisi hieman myöhemmin Instagramin Stories-osiossa englanninkielisen tiedotteen.

Mainos:

– Huolellisen harkinnan sekä tukiverkostoni ja joukkueen kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen olen tunnistanut, miten tärkeää on asettaa mielenterveyteni ja hyvinvointini etusijalle, Laine kirjoitti.

– Jääkiekko on ollut elämäni intohimo, mutta pystyäkseni suorittamaan parhaalla mahdollisella tasolla, minun täytyy ottaa aikaa keskittyäkseni itseeni. Olen kiitollinen ymmärryksestä ja tuesta, jota olen saanut joukkueelta, liigalta ja faneilta. Odotan innolla paluuta jäälle kirkkain mielin ja uudella energialla.

Tukiohjelma perustettiin 1990-luvun puolivälissä, ja se on tarkoitettu paitsi NHL:n pelaajille, myös heidän perheenjäsenilleen. Pelaajalla tai seuralla ei ole velvollisuutta ilmoittaa ohjelmaan osallistumista tai sen syistä. Ohjelma vaatii sitoutumista, sillä siitä voi poistua vasta, kun ohjelmasta vastaavat ihmiset antavat siihen luvan. Muuten luvassa on sanktioita, tai jopa pelaajasopimuksen purku.