Pikkuleijonat aloitti alle 18-vuotiaiden MM-kisat voitolla Venäjästä

NHL-pelaajat Nuorten Leijonien Sveitsi Nuoret Leijonat Suomi - Saksa Suomen U20 joukkue Nuoret Leijonat Pikkuleijonat Leijonat Saksa - Suomi Suomen kentälliset Pikkuleijonat Leijonat Nuoret Leijonat Suomi U20

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue, Pikkuleijonat, aloitti MM-kisat voitokkaasti Venäjää vastaan.

Pikkuleijonat aloitti kisaurakkansa viime yönä Venäjää vastaan. Venäjälle ottelu oli turnauksessa jo toinen, kun se kohtasi avauspäivänä isäntämaa Yhdysvallat. Tuon ottelun Venäjä voitti jatkoajalla 7-6.

Hyvän alun Venäjä sai myös Suomea vastaan. Se meni johtoon avauserässä Fyodor Svechkovin maalilla. Suomi tuli toisessa erässä Samu Salmisen maalilla tasoihin.

Kahdesta seuraavasta maalista vastasi Venäjä. Kolmanteen erään siirryttiinkin Venäjän johtaessa 3-1. Tämä johto kesti pitkälle kolmanteen erään. Kolmannessa erässä nähtiin myös ikävä loukkaantuminen, kun Suomen Oliver Kapanen loukkaantui ajautuessaan ikävästi päin laitaa.

Suomi teki kolmannessa erässä lopulta komean nousun, kun noin 2,5 minuuttia ennen loppua Ville Koivunen toi Suomen maalin päähän ja Samu Tuomaala nosti Pikkuleijonat tasoihin puolitoista minuuttia ennen loppua.

Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta, jossa sitä ei kuitenkaan syntynyt. Ottelu eteni lopulta voittolaukauksiin, joita myös samassa lohkossa oleva Yhdysvaltojen joukkue seurasi tiiviisti.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan IIHF:n Twitter-tililtä.

Rangaistuslaukauksissa suomalaisista onnistuivat Verner Miettinen ja jo varsinaisella peliajalla osunut Koivunen. Aku Koskenvuo otti Suomen maalilla kaikki Venäjän laukaukset kiinni ja näin Suomi nappasi kisojen avausottelusta arvokkaan voiton.

Suomen ottelut jatkuvat tulevana keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 04:00. Vastassa Pikkuleijonilla on Tshekki. Ottelun ilmaiseksi Suomessa näyttää TV Viisi.