Pikkuleijonat eteni mitalipeleihin – Aleksi Heimosalmi iski upean osuman, katso video!

NHL-pelaajat Nuorten Leijonien Sveitsi Nuoret Leijonat Suomi - Saksa Suomen U20 joukkue Nuoret Leijonat Pikkuleijonat Leijonat Saksa - Suomi Suomen kentälliset Pikkuleijonat Leijonat Nuoret Leijonat Suomi U20

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue, Pikkuleijonat, kaatoi viime yönä pelatussa puolivälieräottelussa Sveitsin 2-0 ja eteni mitalipeleihin.

Pikkuleijonat lähti puolivälieräotteluunsa tuntuvana ennakkosuosikkina. Oman lohkonsa voittajana se sai vastaansa toisen lohkon neljänneksi sijoittuneen Sveitsin.

Suomi oli ottelun alusta asti kuskin paikalla Sveitsin jäähyillessä heti ensimmäisessä erässä. Maaleja ei nähty kuitenkaan kummassakaan päässä ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen aikana.

Myös toinen erä mentiin aivan loppuhetkille saakka ilman maaleja. Kolme sekuntia ennen toisen erän päätöstä Samu Salminen tuikkasi Suomen 1-0 -johtoon ylivoimamaalilla. Osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

Kolmannessa erässä Sveitsillä oli loistopaikka tasoittaa ottelu. Louis Robin pääsi laukomaan rangaistuslaukausta, mutta ei onnistunut ohittamaan Suomen maalia vartioinutta Aku Koskenvuota.

Kolmannessa erässä viimeisen naulan Sveitsin arkkuun löi Aleksi Heimosalmi upealla yksilösuorituksellaan. Heimosalmi purjehti omasta päästä läpi kentän ja iski kiekon Sveitsin maaliin.

Pikkuleijonat mitalipeleihin, Heimosalmi iski upean osuman – katso video alta:

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen täältä.

Suomen kannalta kokoonpanoon saatiin mieluisa palaaja, kun itsensä avausottelussa loukannut Oliver Kapanen teki paluun kokoonpanoon.

Suomi kohtaa välierässä Venäjän, joka onnistui kaataamaan omassa puolivälierässään Valko-Venäjän. Suomen kaikki ottelut aina ratkaisuun saakka näyttää ilmaiseksi televisiossa TV Viisi. Kaikki Suomen ottelut ovat selostettu suomeksi.

Henkilökohtaisella tasolla suomalaisista Ville Koivunen sekä Samu Tuomaala ovat onnistuneet kisoissa mainiosti. Kumpikin kaksikosta taistelee vielä koko kisojen pistepörssin voitosta.