Pikkuleijonille tärkeä voitto Hlinka Gretzky Cupissa – Yhdysvallat kaatui näytöstyyliin

Pikkuleijonat kaatoi Yhdysvallat Hlinka Gretzky Cup

Pikkuleijonat avasi voittotilinsä Hlinka Gretzky Cupissa maanantain ja tiistain välisenä yönä. Suomi kaatoi Yhdysvallat komeasti lukemin 4-1.

Hlinka Gretzky Cupissa käytännössä selkä seinää vasten pelannut Suomi onnistui kaatamaan toisessa ottelussa Yhdysvallat näytöstyyliin lukemin 4-1.

Ensimmäisessä erässä Yhdysvallat karkasi vain muutaman minuutin pelin jälkeen 1-0 -johtoon, mutta tämän jälkeen tapahtumia kaukalossa hallitsi Suomen joukkue. Emil Järventie toi Pikkuleijonat ensimmäisessä erässä tasoihin ja tauolle lähdettiin 1-1 -tasalukemissa.

Toisessa erässä Suomi meni johtoasemaan eikä tästä enää luopunut. Maxim Eliseev vei Suomen 2-1 -johtoon ja Tuomas Uronen vei Suomen jo kahden maalin karkumatkalle. Toista erätaukoa lähdettiin viettämään Pikkuleijonien 3-1 -johdossa.

Kolmannessa erässä Suomi meni Urosen maalilla kolmen maalin johtoon erän puolivälissä. Yhdysvallat ei saanut todellista kirivaihdetta missään vaiheessa päälle ja näin ollen Suomi nappasi elintärkeät kolme pistettä.

Pikkuleijonilla on nyt kahden ottelun jälkeen kasassa neljä pistettä. Mikäli se onnistuu nappaamaan viimeisestä pelistä Saksaa vastaan voiton, etenee se varmuudella mitalipeleihin, riippumatta Yhdysvaltojen ja Tshekin välisestä ottelusta. Tshekki on lohkon piikkipaikalla viidellä pisteellä ja USA:lla on kasassa kolme pistettä. Saksa ei ole kahdesta ottelustaan saanut vielä pistettäkään.

Pikkuleijonat kaatoi Yhdysvallat – katso kaikki maalit

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.

Pikkuleijonat jatkaa urakkaansa Hlinka Gretzky Cupissa jo tulevana yönä, kun Suomen viimeisessä ottelussa vastaan asettuu Saksa. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 0:00.