Suomen turnaus Hlinka Gretzky Cupissa alkoi tappiolla – mukaan tarttui yksi piste

Suomen MM-joukkue 2023 Latvia - Suomi Nuorten Leijonien joukkue Pikkuleijonien Tyttöleijonat Pikkuleijonat Suomen kentälliset Leijonien joukkue Suomen kokoonpano kentälliset Suomen turnauksen parhaat pelaajat kentälliset Suomi - Latvia Leijonat U18 MM-kisat Leijonien ketjut Suomen joukkueessa koronatartunta Leijonat USA - Suomi - Slovakia Nuoret Leijonat Nuorten U20 MM-kisat

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen, Pikkuleijonien, urakka Hlinka Gretzky Cupissa alkoi sunnuntai-iltana tappiollisesti Tshekkiä vastaan.

Pikkuleijonat aloittivat urakkansa Hlinka Gretzky Cupissa ottelulla Tshekkiä vastaan. Suomen ja Tshekin kohtaaminen oli koko turnauksen avausottelu.

Tshekki aloitti turnauksen maalitehtailun iskemällä ottelun kaksi ensimmäistä osumaa. Pikkuleijonien Kasper Halttunen toi kuitenkin Suomen yhden maalin päähän toisessa erässä ja toiselle erätauolle lähdettiin Tshekin 2-1 -johdossa.

Suomi tarrasi kiinni jopa täyteen pistepottiin, kun Kalle Kangas ja Joona Saarelainen onnistuivat maalinteossa. Suomen johto kesti aivan ottelun loppuhetkille saakka, kunnes Tshekki tuli tasoihin noin puoli minuuttia ennen päätössummeria.

Ottelu venyi lopulta voittolaukauksille, joissa Tshekki onnistui neljästi ja Suomi kolme kertaa.

Pikkuleijonat kohtaa seuraavaksi tulevana yönä Yhdysvallat. Neljäs joukkue Suomen lohkossa on Saksa. Kaksi parasta joukkuetta lohkoista selvittävät tiensä välieriin ja mitalipeleihin.