Roman Josi pelaa elämänsä jääkiekkoa – tekemässä harvinaista temppua

Roman Josi Sveitsi

Nashville Predatorsin sveitsiläispuolustaja Roman Josi pelaa tällä hetkellä elämänsä parasta jääkiekkoa. Josi on menossa kohti puolustajalle hyvin harvinaista saavutusta.

Nashville Predatorsia NHL:ssä edustava sveitsiläispuolustaja Roman Josi saattaa yltää tällä kaudella saavutukseen, johon 2000-luvulla ovat hänen lisäkseen yltäneet vain kaksi puolustajaa.

Sveitsiläinen pelaa tällä hetkellä elämänsä lätkää, ainakin tehopisteiden valossa. Aiempi piste-ennätys NHL:ssä (65 pistettä) on mennyt rikki jo hyvä tovi sitten, tällä hetkellä puolustajalla on kasassa huimat 78 (18+60) tehopistettä.

Mainos:

Josin tehopisteillä irtoaa tällä hetkellä koko NHL:n pistepörssissä seitsemäs sija. Matkaa kärkeen on jo 15 pisteen verran, mutta esimerkiksi pistepörssin TOP5 on vain kahden tehopisteen päässä.

Koko kauden mitassa 2000-luvulla NHL:n pistepörssin TOP10:ssä on nähty puolustaja vain kaksi kertaa. Vuonna 2016 Erik Karlsson sijoittui viidenneksi 82 tehopisteellä ja vuonna 2017 Brent Burns oli pistepörssin yhdeksäs nakutettuaan 76 tehopistettä. Josi saattaa siis hyvinkin yltää tällä kaudella puolustajille harvinaiseen saavutukseen, jos tahti jatkuu loppukauden ajan samanlaisena.

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.

Lue myös: Harri Säterille karmea kohtalo – Toronto jää haaveeksi ja suunta käy Arizonaan