Suomi ja Ruotsi pudotuspeleissä vastakkain – näin kohtaamisissa on käynyt viime vuosina

Ruotsi - Suomi

Suomi ja Ruotsi kohtaavat toisensa Nuorten MM-kisojen välierässä. Edellisten vuosien aikana Ruotsi on hallinnut lievästi kohtaamisia Nuoria Leijonia vastaan.

Nuorten MM-kisat tarjoavat perjantain ja lauantain välisenä yönä todellisen herkkupalan, kun välierässä nähdään kamppailu Suomen ja Ruotsin välillä.

Viime vuosina Suomi on hallinnut pudotuspelikohtaamisia ja on onnistunut nappaamaan Ruotsin nenän edestä todella merkittäviä voittoja. Ruotsi sen sijaan on pystynyt haalimaan voittoja alkulohkon kamppailuista. Edellinen välieräkamppailu maiden välillä päättyi Suomen voittoon ja johti lopulta MM-kultaan saakka.

Mainos:

Edellinen pudotuspelikamppailu Suomen ja Ruotsin välillä nähtiin edellisissä kisoissa. Silloin maat kohtasivat puolivälierässä ja Suomi vei voiton lopulta kolmannen erän nousullaan lukemin 3-2. Voitto oli kalavelkojen maksu vuoden 2020 kisoista, jolloin Ruotsi kaatoi Nuoret Leijonat pronssiottelussa niin ikään 3-2.

Seuraavassa pudotuspelikamppailussa maiden välillä pitää mennä aina Nuorten Leijonien mestaruusvuoteen 2016, jolloin Suomi kaatoi Ruotsin välierässä huiman kamppailun jälkeen lukemin 2-1. Tässä välissä maat kohtasivat kolmesti alkulohkossa, Ruotsi vei näistä otteluista jokaisen.

Vuonna 2015 Ruotsi pääsi makselemaan kalavelkoja Suomelle kaataen Nuoret Leijonat puolivälierässä 6-3 – olihan Suomi vuotta aiemmin käynyt hakemassa Ruotsin maaperällä maailmanmestaruuden kaataen Ruotsin finaalissa Rasmus Ristolaisen maalilla lukemin 3-2.

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Välieräottelu Ruotsi – Suomi alkaa kello 03:00 Suomen aikaa perjantain ja lauantain välisenä yönä. Ottelu on katsottavissa ilmaiseksi TV5 -kanavalta sekä maksullisesta Discovery+ -palvelusta.