Ruotsi pelaa vain kolmella kentällisellä Itävaltaa vastaan – Tre Kronor odottaa vahvistuksia NHL:stä

Carl Grundström Ruotsissa Ruotsin joukkue olympiajoukkue MM-joukkue 2021

Ruotsi pelaa parhaillaan MM-kisojen päiväottelussa Itävaltaa vastaan. Ruotsin joukkue lähti otteluun vain kolmen kentällisen voimin.

Suomen kanssa samassa lohkossa pelaava Ruotsi pelaa parhaillaan Itävaltaa vastaan Tampereen päiväottelussa ensimmäistä otteluaan tämän vuoden MM-kisoissa.

Ruotsi siirtyi ensimmäisessä erässä 1-0 -johtoon, kun Joel Kellman iski ottelun avausmaalin. Max Friberg iski ensimmäisessä erässä Tre Kronorille vielä toisen osuman.

Itävalta pääsi kaventamaan vielä ensimmäisen erän lopussa, kun Peter Schneider laukoi kiekon lämärillä ohi Marcus Högbergin. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Ruotsin johtaessa 2-1.

Huomionarvoista ottelussa on se, että Ruotsin joukkue lähti otteluun vain kolmen kentällisen voimin. Tämän myötä Tre Kronorin ei ole tarvinnut leimata passeja kuin 15 kenttäpelaajan osalta ja se pystyy odottamaan vahvistuksia NHL:n pudotuspeleistä sekä mahdollisesti SHL:n finaaleista. NHL:n pudotuspeleissä on edessä tulevana viikonloppuna peräti viisi seiskapeliä, joten ensi viikolle on mahdollista saada rapakon takaa useita vahvistuksia kokoonpanoon.