Tanska takoi hirmulukemat taululle Kazakstania vastaan – ykkössentteri väisteli tehopisteitä lahjakkaasti

Tanska murskasi Kazakstanin

Tanska hurjasteli hirmulukemat taululle Kazakstania vastaan A-lohkon päiväottelussa. Tanskan tehomiehenä hääri puolustaja Markus Lauridesn.

Tanskan MM-kisataival alkoi hurjalla tavalla Kazakstania vastaan. Vuosi sitten muun muassa Suomen yllättänyt Kazakstan jäi pahasti jalkoihin ottelussa Tanskaa vastaan.

Tanska latoi jo avauserässä kolme maalia taululle ja pääsi viettämään ensimmäistä erätaukoa turvallisen tuntuisessa 3-0 -johdossa. Turvallista johtoa lisättiin toisessa erässä neljällä osumalla, joten kahden erän jälkeen taululla oli jo lukemat 7-0.

Viimeistään kolmas erä oli jo kummankin osalta pelailua, vaikka Tanska maaleja iski siinäkin. Peter Regin iski taululle kahdeksannen osuman ja Joachim Blichfeld viimeisteli hattutemppunsa iskien taululle lukemiksi 9-0.

Tanskan tehokkain pelaaja ottelussa oli puolustaja Markus Lauridsen, joka merkkautti komeat neljä syöttöpistettä. Ykkösketjussa Blichfeld iski hattutempun ja toisella laidalla hyökännyt Nikolaj Ehlers saalisti kolme syöttöpistettä. Ykkösketjun keskushyökkääjänä pelannut Frans Nielsen jäi kokonaan ilman tehopisteitä maalijuhlissa.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Tanskalle tarjoutui paikka pelata ottelun lopussa ylivoimaa ja mahdollisuus iskeä kaksinumeroiset lukemat taululle. Tanskan joukkue ei ollut kuitenkaan se, joka maalinteossa onnistui. Kazakstan pääsi ylivoimahyökkäykseen alivoimalla ja Kirill Savitsky pilasi Tanskan maalia vartioineen Sebastian Dahmin nollapelin. Näihin 9-1 -lukemiin tämä A-lohkon päivän ensimmäinen ottelu päättyi.

Sunnuntaina Tanskan vastaan asettuu Sveitsi, joten vastustaja kovenee huomattavasti. On kuitenkin sanomattakin selvää, että Tanskalle tällainen aloitus MM-kisoihin on erittäin toivottu asia. Tsekkaa MM-kisojen otteluohjelma kokonaisuudessaan!