Saksa saa kolme kovaa NHL-vahvistusta MM-kisoihin

Viime vuoden MM-kisoissa hopealle yltänyt Saksa on saanut NHL:stä kolme kivikovaa vahvistusta tämän kevään kisoihin.

Kevään 2023 MM-kisoissa finaalissa Kanadalle taipunut Saksa lähtee varmasti nälkäisenä myös toukokuussa alkaviin jääkiekon MM-kisoihin 2024. Joukkue vahvistuu ainakin kolmella NHL-nimellä, kun maalivahti Philipp Grubauer ja hyökkääjät John-Jason Peterka ja Nico Strum liittyvät remmiin.

Seattle Krakenin maalivahti Grubauer pelasi tällä kaudella NHL:ssä 36 ottelua torjuntaprosentilla 89,9. Hän oli mukana myös viime kevään MM-kisoissa, ja yhteensä hän on pelannut MM-kisoissa neljä kertaa ennen tätä kevättä.

Mainos:

Buffalo Sabresin Peterka teki tällä kaudella lopullisen läpimurron NHL:ään, sillä mies iski 82 ottelussa komeat 28 maalia ja antoi 22 maaliin johtanutta syöttöä. Peterka oli niin ikään mukana viime kevään hopeajoukkueessa ja teki kyseisissä kisoissa kymmeneen peliin näyttävät pisteet 6+6.

Sturmin kausi San Jose Sharksin riveissä oli sen sijaan vaisuhko, sillä hyökkääjä teki 63 peliin ainoastaan pisteet 5+8. Hänkin oli mukana myös viime kevään joukkueessa ja teki kymmenessä MM-kisaottelussa tehot 6+2.