Saksan joukkue piti kipakan kriisipalaverin Ruotsi-tappion jälkeen – Latvia jäi seuraavassa pelissä täysin jyrän alle

Saksan vastaus kriisipalaverin jälkeen

Saksan joukkue teki melkoisen parannuksen peliinsä murskatappioiden jälkeen pidetyn kriisipalaverin jälkeen, kun Latvia jäi aivan jalkoihin.

Viime kevään yllätyshopeamitalisti Saksa aloitti tämän kevään MM-kisat kovin kaksijakoisesti. Joukkue voitti ensin Slovakian 6-4, mutta sai sen jälkeen sekä USA:lta että Ruotsilta turpaan maalein 6-1.

Maanantaina koetun Ruotsi-tappion jälkeen joukkueen päävalmentaja Harold Kreis totesi saaneensa tarpeekseen. Hän oli pettynyt niin tuloksiin kuin myös tapaan, jolla ne ovat tulleet.

Mainos:

– Annoimme vastustajan laukoa 35 kertaa maalia kohden kahden erän aikana. Se on liikaa. Meidän täytyy parantaa vahvuuksiamme ja siinä on paljolti kyse taisteluhengestä ja sitoutumisesta, Kreis kommentoi Ruotsi-ottelun jälkeen saksalaislehti Bildille.

Bild kertoi myös yksityiskohtaisesti mitä tapahtui, kun joukkue saapui hotellille Ruotsi-tappion jälkeen. Kello oli jo 23:30, mutta pelaajat eivät päässeet nukkumaan, sillä raivoissaan ollut Kreis järjesti kriisipalaverin, jonka sävy oli kaikkea muuta kuin silittelevä.

– Pelaamme kaikki hieman pidätellen ja meillä on painolastia vielä viime vuodesta. Annamme vastustajalle liikaa laukauksia. Nyt meidän on pelattava tiiviimmin ryhmänä, kapteeni Moritz Müller kommentoi Bildille palaverin jälkeen.

On kuitenkin yksi asia todeta asiat kuin todella tiedostaa ja korjata ne. Se, kuinka hyvin palaverin viesti meni perille, nähtäisiin kaukalon puolella. Keskiviikon ottelussa Latviaa vastaan Saksa löi pöytään mykistävän näytöksen ja tykitti taululle rumat 8-1-lukemat, joten voitaneen huoletta todeta, että palaveri täytti tarkoituksensa.

Saksan kriisipalaveri näytti tuottavan tulosta, sillä Latvia oli pelkkä vastaantulija:

Lue myös: Leijonat isompiaan kiusanneen Itävallan kimppuun – tässä torstain MM-kisaohjelma