Naisleijonien päävalmentaja Juuso Toivola jatkaa pestissään – sopimus kattaa kolmet arvokisat

Naisten MM-kisojen otteluohjelma Naisleijonien kentälliset Naisleijonat olympialaisiin Pasi Mustonen Suomen kentälliset Naisleijonat joukkue Jääkiekon naisten MM-kisat Tshekki

Jääkiekkoliitto ilmoitti torstaina, että Juuso Toivola jatkaa Naisleijonien päävalmentajana vielä ainakin seuraavat kaksi kautta.

Toivola on luotsannut maajoukkuetta vuodesta 2022 lähtien. Jo ennen tätä Toivola toimi pitkään joukkueen apuvalmentajan pestissä.

Litto päätti käyttää Toivolan sopimukseen kirjatun kaksivuotisen option. Tuoreen kontrahdin myötä mies jatkaa luotsina kevääseen 2026 saakka. Tähän aikaikkunaan mahtuvat kahdet MM-kisat sekä Milano-Cortinan olympialaiset.

Mainos:

Toivolan alaisuudessa Naisleijonat on tähän mennessä voittanut yhden MM-pronssin – ja se tuli tänä keväänä.

– Kevään MM-kisat osoittivat taas, että fyysisellä kunnolla on tosi iso rooli jääkiekossa. Yhteistyössä seurajoukkueiden kanssa teemme töitä sen eteen, että pelaajien fyysinen kunto saadaan entistä kovemmalle tasolle. Se auttaa niin seuroja kuin maajoukkuetta, Toivola linjasi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Joukkueen ympärillä on tänä keväänä pyörinyt myös varsin negatiivinen julkisuusmylly, kun ennen Toivolaa joukkuetta luotsanneen Pasi Mustosen ja maalivahti Noora Rädyn kiista on ollut jälleen tapetilla.