Sami Lepistö, 38, joutuu lopettamaan pelaajauransa sydänlöydöksen vuoksi

Sami Lepistö

Helsingin IFK:hon tulevalle kaudelle siirtynyt puolustaja Sami Lepistö ,38, joutuu lopettamaan pelaajauransa yllättäen.

Helsingin IFK tiedottaa verkkosivuillaan, että tulevaksi kaudeksi helsinkiläismiehistöön liittyneen Sami Lepistön ura on ohi. Lepistöllä diagnosoitiin lääkärintarkastuksessa sydänlöydös.

– Lisätutkimusten jälkeen pelaaminen ei ollut enää suositeltavaa. Riski on pieni, mutta se on kuitenkin olemassa. Into oli kova ja olisin halunnut olla mukana tässä jengissä, mutta terveys on tietenkin aina etusijalla, Lepistö kertoi tiedotteessa.

Mainos:

HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen oli luonnollisesti uutisesta harmissaan:

– Terveys edellä mennään, vaikka harmittaakin paljon Samin puolesta. ”Leppä” pelasi upean uran ja haluammekin toivottaa koko seuran puolesta Samille kaikkea hyvää tulevaisuuteen, Salmelainen toteaa.

Sami Lepistö pelasi 20 vuotta kestäneellä ammattilaisurallaan useassa sarjassa. Puolustajan tilille kertyi 190 SM-liiga-ottelun lisäksi 176 NHL-ottelua, 466 KHL-ottelua sekä yhdet kaudet Ruotsin ja Sveitsin pääsarjoissa. Lepistön palkintokaapista löytyy MM-kulta keväältä 2011, sekä MM-pronssi ja kaksi olympiapronssia. Lisäksi Lepistö on ollut mukana voittamassa AHL:n mestaruutta.