Katso video: Sebastian Aho ilmiliekeissä – vietti kolmen tehopisteen iltaa Edmontonissa

Sebastian Aho NHL

Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä ja olympialaisissakin Leijonien paidan päällensä pukeva Sebastian Aho on äitynyt NHL:ssä ilmiliekkeihin.

Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Sebastian Aho on päässyt NHL:ssä ilmiliekkeihin. Ahon pelikunto lupaa hyvää päivä päivältä lähestyviä helmikuussa 2022 pelattavia Pekingin olympialaisia ajatellen. Aho on yksi kolmesta Leijonien joukkueeseen jo valituista pelaajista. Kaksi muuta ovat Florida Panthersin Aleksander Barkov sekä Colorado Avalanchen Mikko Rantanen.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Carolina kohtasi vierasjäällä Edmonton Oilersin. Hurricanesin suomalaiset Aho, Teuvo Teräväinen sekä Jesperi Kotkaniemi kävivät joukkueensa kanssa hakemassa Edmontonista komean vierasvoiton. Edmontonilla suomalaisista kokoonpanossa olivat maalivahti Mikko Koskinen, hyökkääjä Jesse Puljujärvi ja Oilersissa vakuuttavia otteita takalinjoilla esittänyt Markus Niemeläinen. Carolinan suomalaisvahti Antti Raanta oli luukkuvahdin roolissa.

Mainos:

Suomalaisista tehopisteille pääsivät Aho, Puljujärvi sekä Teräväinen. Puljujärvi oli syöttäjänä Oilersin ainoassa osumassa, Teräväinen syötti kaksi maalia ja Aho oli pelipäällä nakuttaen kaksi osumaa Teräväisen syötöistä sekä syöttäen itse yhden osuman.

Sebastian Aho ilmiliekeissä Edmontonissa – katso video:

https://twitter.com/VSportSuomi/status/1469931786008465410

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Aholla ei voida enää puhua mistään suonenvedosta. Suomalaishyökkääjä on viiteen edelliseen pelaamaansa otteluun onnistunut nakuttamaan jäätävät 12 (5+7) tehopistettä. Koko kaudella pisteitä on syntynyt 15+17=32. Näillä tehoilla irtoaa NHL:n piste- ja maalipörssissä kuudes sija. Suomalaisista Hurricanesin tähtihyökkääjä on tehnyt eniten niin pisteitä kuin maalejakin.