Sebastian Aho komeassa maalivireessä – nousi Esa Tikkasen rinnalle

Sebastian Aho NHL

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho on äitynyt täysin hurjaa vireeseen NHL:ssä ja se näkyy upealla tavalla maalisarakkeessa.

Aho on jo hyvissä ajoin rikkonut oman yhden kauden maaliennätyksensä, mutta nyt supertähti tekee vahvaa nousua myös suomalaispelaajien kaikkien aikojen listassa.

Ahon kauden 34. maali syntyi Nashville Predatorsin verkkoon ja se nosti Carolina-tähden suomalaisten yhden kauden maaliennätystilastossa jo 10 parhaan pelaajan joukkoon. Hyökkääjä nousi jakamaan 10. sijaa yhdessä Esa Tikkasen kanssa. Odotettavissa on, että Sebastian Aho nousee vielä isoin harppauksin listalla ylöspäin, sillä jäljellä on vielä yli 20 ottelua.

Mainos:

Listan kahden parhaan joukkoon ei ole saumoja, sillä Teemu Selänne ja Jari Kurri ovat onnistuneet tekemään yli 70 maalia yhden kauden aikana. Sen sijaan listalla kolmantena oleva Patrik Laine on mahdollista ohittaa, sillä Laineen parhaan kauden saldo on 44 maalia.

Ahon huikeat otteet kiinnostavat varmaan myös Leijonissa, sillä mikäli Carolina Hurricanesin kausi päättyy lyhyeen, niin Suomen valmennus haluaa varmasti hyökkääjän mukaan jääkiekon MM-kisoihin.