Stanley Cupin finaalit alkoivat tiukalla väännöllä – Colorado jatkoerävoittoon, suomalaiset isossa roolissa

NHL-kausi Avalanche voittaa suomalaiset roolissa

Stanley Cupin finaalit alkoivat tasaisella kamppailulla, kun Colorado Avalanche ja Tampa Bay Lightning aloittivat taistelun kannusta. Coloradon suomalaiset olivat isossa roolissa, kun Avalanche nappasi ensimmäisen kiinnityksen kohti Lord Stanleyn maljaa.

Colorado Avalanche säilytti kotietunsa ensimmäisen Stanley Cupin finaalin jälkeen, kun se onnistui kaatamaan kotijäällään jatkoerään saakka venyneessä kamppailussa Tampa Bay Lightningin lukemin 4-3.

Colorado asettui heti ensimmäisessä erässä kuskin paikalle, kun se takoi kolme maalia Lightningin verkkoon ensimmäisen 20 minuutin aikana. Myös Lightning osui ensimmäisessä erässä kertaalleen, kun tärkeitä osumia kevään ja alkukesän aikana iskenyt Nick Paul iski vierailijoiden avausmaalin tämän kauden finaaleissa.

Toisessa erässä maaleista vastasi vierasjoukkue. Ondrej Palat ja Mikhail Sergachyov iskivät kumpainenkin kertaalleen ja tilanteeksi tasoittui 3-3. Näistä lukemista lähdettiin toiselle erätauolle ja kun kolmannessa erässä ei osumia nähty, siirryttiin samoista tasalukemista myös jatkoerään.

Jatkoerän ensimmäisillä minuuteilla Coloradon sankariksi nousi ruotsalaishyökkääjä Andre Burakovsky, joka iski kiekon maaliin ja villitsi kotiyleisön.

Colorado Avalanchen suomalaiset olivat iskussa avausottelussa. Mikko Rantanen nakutti avauserään kaksi syöttöpistettä, syöttäen Gabriel Landeskogin avausosuman sekä Coloradon kolmannen maalin. Kolmannesta maalista vastasi suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen, joka pääsi ohjaamaan Rantasen syötön tyhjään maaliin.

Coloradon suomalaiset iskussa – Avalanche nappasi ensimmäisen kiinnityksen kannuun

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.

Sarjan seuraava ja toinen ottelu on otteluohjelmassa Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 03:00.