Leijonat vaikeuksien kautta voittoon – Ranska tarjosi kovan vastuksen Suomelle

lohkot Suomi - Tanska Unkari - Suomi - Ranska Suomi Leijonat Suomen kentälliset lohkovoittoon Suomi - Iso-Britannia Leijonat Leijonien Suomen kentälliset Suomi - Venäjä Leijonien kentälliset Suomi - Slovakia Suomen kentälliset Leijonat finaaliin

Suomi ja Ranska kohtasivat keskiviikkoiltana Tampereen illassa MM-kisoissa. Leijonat onnistui nappaamaan kotiyleisön iloksi lopulta voiton, vaikka se ei missään nimessä helpolla tullut.

Suomen ja Ranskan välisestä kamppailusta keskiviikkoiltana muodostui yllättävän tasainen kamppailu, eikä Leijonat saanut yhtään mitään ilmaiseksi.

Ensimmäinen osoitus Ranskan vaarallisuudesta nähtiin heti ensimmäisen erän alussa. Florian Chakiachvili yllätti pienestä kulmasta Suomen maalia vartioineen Emil Larmin ja Ranska siirtyi ottelussa 1-0 -johtoon.

Ensimmäisessä erässä toistesta osumasta vastasiSuomen joukkue. Harri Pesonen iski kiekon verkon perukoille reboundista ja tasoitti tilanteeksi 1-1. Näistä tasalukemista lähdettiin viettämään ensimmäistä erätaukoa. Myös ottelun seuraavasta osumasta vastasi Leijonat. Ahti Oksanen iski maalin Marko Anttilan tarjoilusta vieden Suomen johtoon ottelussa ensimmäistä kertaa.

Ranska ei kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan ja Suomi joutui jälleen antautumaan. Justin Addamo iski Ranskalle toisen osuman ja toi joukkueensa tasoihin.

Ottelun toisessa erässä nähtiin vielä yksi osuma. Marko Anttila huudatti kotiyleisöä iskemällä kiekon verkon perukoille ja näin ollen Leijonat nappasi toistamiseen johtoaseman itselleen. Suomi pääsi viettämään toista erätaukoa johtoasemassa.

Kolmannessa erässä ensin iski Suomi. Hienoa turnausta pelaava Teemu Hartikainen pääsi iskemään kiekon maaliin ylivoimalla Sakari Mannisen ja Mikko Rantasen esityöstä.

Ranska ei kuitenkaan suostunut taipumaan. Suomalaisille jääkiekkofaneille tuttu pelaaja Charles Bertrand pääsi iskemään kiekon ohi Larmin ja Ranska nousi jälleen maalin päähän.

Suomi joutui ottelun kolmannessa erässä puolustuskannalle Ranskan painaessa kovaa päälle. Leijonat onnistui kuitekin puolustamaan omaa maaliaan, eikä Ranska päässyt enää tasoittamaan. Ottelussa nähtiin vielä yksi osuma, kun Sakari Manninen iski kiekon tyhjään maaliin ja varmisti Suomelle kolme pistettä 5-3 -voiton turvin.

Seuraavan kerran Leijonat nähdään tositoimissa perjantaina kello 16:20 alkavassa ottelussa Unkaria vastaan.