Piskuinen Slovenia piti Tshekkiä pinteessä – NHL-tähti Dominik Kubalik pelasti maan hattutempullaan

Slovenia

Slovenia oli kahden erän jälkeen kiinni mielettömässä yllätyksessä, kun se johti jättisuosikkina otteluun lähtenyttä Tshekkiä numeroin 2-1.

Tshekki hävisi viime ottelussa Latvialle ja myös torstain ottelu käynnistyi synkissä merkeissä. Detroit Red Wingsin Dominik Kubalik onnistui tärkeässä kavennuksessa toisen erän lopussa, mikä selvästi vapautti maan tekemistä. Päätöserässä jäällä nähtiinkin suorastaan murskaava Tshekki, sillä se takoi peräti viisi maalia ja nappasi voiton numeroin 6-2.

Ottelun ehdottomasti suurin tähti oli Kubalik, joka iski tehot 3+1. Samalla hyökkääjä nousi koko MM-kisojen pistepörssin kärkeen, sillä mies on paukuttanut neljään otteluun peräti tehot 6+4.

Tshekillä on vielä alkulohkossa kolme ottelua jäljellä, sillä se kohtaa Norjan, Sveitsin ja Kanadan. Varsinkin kaksi viimeistä taistoa ovat todellisia herkkupaloja, kun taistelu lohkovoitosta kiihtyy.