Suomen ja Ruotsi tarjosivat viihdettä koko rahan edestä – Ruotsi nappasi voiton voittolaukauksilla

Ruotsin maajoukkue Suomi - Ruotsi

Suomi ja Ruotsi ottivat toisistaan mittaa keskiviikkoillan hegemoniakamppailussa. Ottelusta muodostui odotetun tasainen kamppailu. Lopulta ratkaisua päädyttiin hakemaan aina voittolaukauskilpailusta asti.

Suomen ja Ruotsin kohtaaminen B-lohkon kamppailussa oli yksi alkulohkojen odotetuimmista otteluista. Leijonia ja Tre Kronoria ei olla kahden lohkon järjestelmän aikaan nähty kertaakaan samassa lohkossa, joten ottelu oli sillä tapaa myös historiallinen.

Ottelussa maalinteon aloitti Ruotsi. Adam Larsson pääsi kiertämään Leijonien maalin ja kiepautti kiekon vanhanaikaisella ohi Harri Säterin. Larssonin maali avauserässä jäi ensimmäisen erän ainoaksi ja näin ollen Ruotsi pääsi viettämään ensimmäistä erätaukoa johtaen ottelua lukemin 1-0.

Ensimmäisen erän ainoasta maalista vastasi Ruotsi, mutta toisen erän ainoista maaleista vastasi Suomi. Leijonat iski kaksi osumaa ja kummastakin maalista vastasi puolustaja. Ensin Mikko Lehtonen laukoi kiekon helpohkosti ohi Magnus Hellbergin ja vain hetki tästä Lehtonen alusti upealla tavalla Sami Vatasen iskemän osuman. Leijonat pääsi viettämään toista erätaukoa 2-1 -johdossa.

Kolmas erä ehti vanheta kuutisen minuuttia, kun Joel Kellman toi joukkueensa uudestaan tasoihin. Kellmanin maalin jälkeen katsomossa nähtiin huvittava tilanne, kun yksinäinen ruotsalaisfani nousi Leijona -fanien keskeltä tuulettamaan Tre Kronorin osumaa.

Lisäosumia ei kolmannessa erässä nähty ja näin ollen ottelu eteni jatkoajalle. Jatkoajalla vaarallisimmat paikat oli Leijonilla, mutta maaleja ei kuitenkaan nähty. Ottelun ratkaisua päädyttiin hakemaan siis voittolaukauskilpailusta.

Voittolaukauksilla pidemmän korren vei Ruotsi. Emil Bemström oli voittolaukausten ainoa onnistuja ja näin ollen Tre Kronor nappasi kaksi pistettä ja siirtyi lohkon kärkeen.

Suomi jatkaa otteluitaan perjantaina – Ruotsi huilaa kaksi päivää

Leijonilla seuraava ottelu on edessään perjantaina, kun Suomi kohtaa Iso-Britannian kello 16:20 alkavassa ottelussa. Leijonien kokoonpanoon odotetaan perjantaille viimeisiä NHL-vahvistuksia, kun Dallas Starsin puolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell saapuvat Suomeen ja Tampereelle. Tre Kronorilla sen sijaan on edessä kaksi lepopäivää, kun sen seuraava ottelu pelataan vasta lauantaina. Tsekkaa MM-kisojen otteluohjelma kokonaisuudessaan!