Vaihtuuko Mikael Granlundin rooli kesken kisojen? Ismo Lehkosen kanta on selvä – ”Hänet pitää saada paremmin kiekkoon”

Mikael Granlund

Leijonat hävisi keskiviikkoiltana Ruotsille voittolaukausten jälkeen. Leijonien yksi kiinnostavimmista pelaajista on Mikael Granlund ja myös hänen roolinsa Suomen paidassa on ollut puheenaiheena.

Keskushyökkääjänä NHL:ssä menneen kauden pelannut Mikael Granlund heitettiin Jukka Jalosen toimesta ykkösketjun laitaan, kun Nashville Predatorsin hyökkääjä saapui Leijoniin. Granlundin roolista laitahyökkääjänä on riittänyt puhetta ja lisää vettä myllyyn saatiin, kun Granlund oli Ruotsi -ottelussa varsin näkymätön ja pelasi toistaiseksi kisojen heikoimman ottelunsa.

Yle Urheilun asiantuntija Ismo Lehkosella on selkeä mielipide Granlundin roolista joukkueessa. Lehkonen on vakaasti sitä mieltä, että valmennuksen kannattaisi miettiä Granlundin siirtämistä keskushyökkääjäksi.

Mainos:

– Mites jos Granlundia kokeiltaisiin sentterinä? Uskaltaisin väittää, että kyllä valmennus sitä myös vähän miettii, koska hänet pitää saada paremmin kiekkoon, se on ihan selvä asia, Lehkonen pohtii Ylen sivuilla.

Lehkonen on kuitenkin tietää, että Jalonen ei mielellään lähde ketjurulettiin, jos pelaaminen toimii tyydyttävällä tasolla.

– Jukka Jalonen ei tosin yleensä halua kauheasti lähteä räpläämään, jos homma toimii ok. Se yleensä riittää hänelle, koska nytkin on nähty, ettei Suomen viisikkopeli vuoda ja puolustaminen on kunnossa, Lehkonen jatkaa.

Fakta on kuitenkin se, että Leijonien on löydettävä lisää tehoja tasakentällisin pelatessa. Granlundin siirtäminen keskikaistalle voisi tuoda enemmän tehoja irti hänestä ja täten lisätä Leijonien vaarallisuutta kun pelataan viidellä viittä vastaan.

– Emme voi ihan tukeutua ylivoimiin, jos tärkeissä peleissä vihulainen ei juuri otakaan jäähyjä, Lehkonen päättää.

Leijonat kohtaa seuraavassa ottelussa perjantaina kello 16:20 Iso-Britannian. Tsekkaa otteluohjelma kokonaisuudessaan!