Ennakko: Suomi ennakkosuosikkina semifinaaliin Saksaa vastaan

Suomi - Saksa

Suomi ja Saksa kohtaavat toisensa jääkiekon MM-kisojen jälkimmäisessä finaalissa tänään lauantaina kello 18:15. Leijonat lähtee illan otteluun ennakkosuosikkina.

Jääkiekon MM-kisat ovat edenneet semifinaalivaiheeseen. Kun turnauksessa on jäljellä neljä joukkuetta, on Suomi suurin suosikki voittamaan mestaruus.

Leijonat ja Saksa kohtasivat toisensa alkulohkossa. Silloin Suomi onnistui tekemään Saksan maaliin kaksi osumaa ja voitti ottelun lukemin 2-1. Yhtään tuota alkulohko-ottelua helpompaa iltapuhdetta ei Suomelle varmastikaan ole luvassa myöskään tänään lauantaina.

Mainos:

Katso videolta huippuhetket alkulohkon ottelusta, kun Suomi ja Saksa kohtasivat:

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.

Leijonat oli lohko-ottelussa ennakkosuosikki voittoon ja sitä se on myös semifinaalissa. Ottelusta on kuitenkin luvassa mitä luultavimmin yhtä tasainen kamppailu kuin alkulohkossa nähtiin. Kumpikaan maa ei ole päässyt turhaan tänne saakka tässä turnauksessa.

Semifinaalissa Saksa juotti katkeraa kalkkia Sveitsille. Saksa lähti otteluun altavastaajana, mutta se onnistui vastoin odotuksia hallitsemaan tapahtumia kaukalossa. Sveitsi johti ottelua pitkään lukemin 2-1, mutta Saksa tuli alle minuutti ennen loppua tasoihin ja lopulta ratkaisi ottelun voittomaalikilpailussa.

Suomen tie läpi puolivälierän ei ollut yhtään sen helpompi. Leijonat johti ottelua Tshekkiä vastaan toisen erän puolivälistä saakka lukemin 1-0, eikä tuon Jere Innalan iskemän osuman jälkeen enää maaleja nähty. Tshekki vyörytti raivokkaasti Suomen alueelle etenkin kolmannessa erässä, mutta Leijonien puolustus maalivahti Jussi Olkinuoran johdolla kesti loppuun saakka.

Puolustavana maailmanmestarina turnaukseen lähteneellä leijonalaumalla on upea mahdollisuus mennä jälleen finaaliin. Esteenä on vain vielä Saksa, joka on kaikkea muuta kuin pelkkä suupala Suomelle. Onnistuuko Suomi kaatamaan Saksan ja etenemään finaaliin vai nappaako Saksa upean turnauksen päätteeksi itselleen paikan finaalissa? Se selviää kello 18:15 alkaen, kun kiekko tippuu Latviassa jäähän!

Ottelun voittaja etenee finaaliin ja häviäjän kohtalo on pronssiottelussa. Katso turnauksen pudotuspelikaavio ja menneiden otteluiden tulokset. Päivän ensimmäisessä semifinaaliottelussa vastakkain ovat Pohjois-Amerikan joukkueet USA ja Kanada. USA onnistui omassa puolivälierässään murskaamaan Slovakian, kun taas Kanada nappasi upean voiton Venäjästä. Kanadan pääseminen pudotuspeleihin oli vain hiuskarvan varassa ja nyt joukkue pelaa mitaleista ja mestaruudesta.