Leijonat olympifinaaliin! Slovakia kaatui semifinaalissa

Unkari Itävalta - Suomi Leijonien parhaat pelaajat Suomen kentälliset Suomi - Slovakia Sveitsi Mikael Ruohomaa Jere Innala avausmaali

Pekingin olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen ensimmäisessä välierässä vastakkain olivat Suomi ja Slovakia. Leijonat onnistui kampeamaan Slovakian kumoon ja eteni olympifinaaliin.

Pekingin olympialaiset jatkuivat miesten jääkiekon ja Leijonien osalta semifinaaliottelulla. Päivän ensimmäisessä välierässä Suomi kohtasi Slovakian.

Leijonat lähti otteluun varsin selvänä ennakkosuosikkina. Halvalla Slovakia ei kuitenkaan nahkaansa myynyt, vaan Suomi joutui tekemään täyden päivätyön.

Ensimmäisessä erässä nähtiin yksi maali. Leijonien turnauksen paras maalintekijä ja tehokkain pistemies Sakari Manninen iski jo turnauksen neljännen osumansa maalin kulmalta. Slovakia näyttäisi sopivan Suomen ykkösketjun hyökkääjälle vastustajana mainiosti, sillä Manninen on iskenyt turnauksen neljästä osumastaan jokaisen Slovakian verkkoon. Mannisen avauserän maali oli hyökkääjän seitsemäs koko turnauksessa.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Ensimmäisessä erässä ei maaleja yhtä enempää nähty ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Leijonien johtaessa 1-0.

Toisessa erässä Leijonilla oli kerrassaan mainio paikka lisätä johtoaan, kun Slovakia joutui pelaamaan yli minuutin kahden pelaajan alivoimalla. Slovakian turnauksessa hyvin toiminut alivoima oli myös Leijonia vastaan myrkkyä ja Suomella oli vaikeuksia jopa kiekon alueelle tuomisessa. Lopulta Leijonat sai muutaman laukauksen, joista ei kuitenkaan seurannut mitään sen vaarallisempaa.

Kokonaisuudessaan toinen erä oli Slovakia -merkkinen. Osumia ei kuitenkaan kummassakaan päässä nähty. Toisen erän hahmo oli Suomen maalilla jälleen loistavia otteita esittänyt Harri Säteri, joka on tarraamassa tiukasti kiinni jopa koko turnauksen arvokkaimman pelaajan palkintoon esityksillään.

Kolmas erä jatkui Slovakian painostuksella. Kuten myös Sveitsiä vastaan puolivälierässä, Leijonat vetäytyi kolmanteen erään puolustamaan johtoaan. Säteri jatkoi kuitenkin maalilla erinomaisia otteitaan Suomen puolustuksen takana, eikä Slovakia onnistunut saamaan kiekkoa Suomen maaliin.

Vaikka Slovakia painoikin kovasti päälle, kolmannen erän ainoan maalin iski Suomi. Slovakia pelasi ilman maalivahtia ja Teemu Hartikainen laittoi kiekon pois omalta alueelta. Harri Pesonen karkasi yksin läpi ja iski kiekon varmuudella Slovakian tyhjään maaliin ja varmisti Suomelle paikan loppuottelussa.

Leijonien finaalivastustaja ratkeaa kello 15:10 alkavassa ottelussa, jossa vastakkain ovat Venäjän olympiakomitea ja Ruotsi. Olympiafinaali pelataan sunnuntaina 20. helmikuuta kello 06:10 alkaen.