Suomi-Venäjä -olympiafinaali – näin katsot ottelun TV:stä

lohkot Suomi - Tanska Unkari - Suomi - Ranska Suomi Leijonat Suomen kentälliset lohkovoittoon Suomi - Iso-Britannia Leijonat Leijonien Suomen kentälliset Suomi - Venäjä Leijonien kentälliset Suomi - Slovakia Suomen kentälliset Leijonat finaaliin

Suomi ja Venäjä ottavat yhteen Pekingin olympialaisten jääkiekkoturnauksen loppuottelussa sunnuntaiaamuna Suomen aikaa. Voit katsoa ottelun ilmaiseksi TV:stä.

Pekingin olympialaiset ovat jääkiekon osalta edenneet aivan maalisuoralle. Aikaisin sunnuntaiaamuna Suomen aikaa pelataan miesten jääkiekon loppuottelu, jossa Leijonat lähtee kaatamaan Venäjää.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Mainos:

Leijonat tulee nappaamaan seitsemännen olympiamitalinsa sunnuntaina. Palkintokaapista löytyy toistaiseksi neljä pronssia ja kaksi hopeaa. Vaikka Suomella on olympialaisista kaksi hopeista mitalia, on Pekingin olympialaisten loppuottelu vasta toinen Suomelle. Vuonna 1988, kun Suomi voitti hopeaa, oli turnausmuoto erilainen. Calgaryn olympialaisissa mitalit ratkottiin loppusarjan perusteella.

Edellinen olympiafinaali Suomella on vuodelta 2006. Silloin Torinon olympialaisissa vastaan asettui Ruotsi. Leijonien lähes täydellinen turnaus ei kuitenkaan saanut kruunua, kun Tre Kronor oli niukasti parempi finaalissa.

Venäjä on onnistunut raapimaan mitaleita huomattavasti enemmän kuin Suomi. Jos yhteen lasketaan Venäjän, Neuvostoliiton, venäläisten olympiaurheilijoiden sekä yhdistyneen joukkueen mitalit, on Suomen sunnuntain vastustajalla mitaleita 13. Kultaisia mitaleita palkintokaapissa on yhdeksän, joista seitsemän Neuvostoliiton ajoilta. Venäjä on myös hallitseva olympiakultamitalisti jääkiekossa, kun se kaatoi Pyeongchangin olympialaisten finaalissa Saksan.

Sunnuntaiaamun finaalista on tulossa tasainen kamppailu. Vastakkain on kiistatta kaksi turnauksen parhaiten pelannutta joukkuetta. Siinä missä Suomi ei ole hävinnyt peliäkään, on Venäjä joutunut taipumaan kerran. Alkusarjassa Tshekki pääsi yllättämään Venäjän jatkoajan jälkeen lukemin 6-5. Leijonien kamppailu Ruotsia vastaan venyi niin ikään jatkoajalle, mutta tuon ottelun Suomi käänsi voitoksi.

Leijonat on onnistunut erinomaisesti etenkin puolustuspäässä, jonka viimeisenä lukkona maalivahti Harri Säteri on esittänyt loistavia otteita. Suomi on päästänyt turnauksessa maalin tasakentällisin ainoastaan avausottelussa Slovakiaa vastaan. Muutoin kaikki Leijonia vastaan tehdyt maalit on tehty ylivoimalla. Suomen välieräottelussa Slovakiaa vastaan Säteri piti Leijonia pystyssä pelaten upeasti nollapelin.

Vaikka Venäjä onkin Leijonien ohella pelannut läpi turnauksen erinomaisesti, ei sen turnaus ole helppo ollut. Alkusarjassa Tshekki -ottelun lisäksi se voitti Sveitsin niukasti 1-0 ja Tanskan lukemin 2-0. Puolivälierässä kaatui Tanska lukemin 3-1 ja Ruotsia vastaan Venäjä joutui tekemään täyden päivätyön voittolaukauksille asti edenneessä ottelussa.

Luvassa on epäilemättä tasainen ottelu kahden erittäin laadukkaan ja hyvin valmennetun joukkueen välillä. Panoksena ei ole yhtään sen enempää eikä vähempää kuin olympiakulta.

Olympiafinaali Suomi – Venäjä alkaa kello 06:10 Suomen aikaa ja ottelu on katsottavissa ilmaiseksi TV:stä TV5 -kanavalta. Voit katsoa ottelun myös maksullisen Discovery+ -palvelun kautta.