Leijonat taistelee paikasta olympiafinaalissa – näin katsot Suomi-Slovakia -ottelun TV:stä

Suomen kentälliset Suomi - Slovakia Leijonien kentälliset suomi kanada live stream leijonat mm-kisat 2021

Suomi ja Slovakia taistelevat paikasta olympiafinaalissa aikaisin perjantaiaamuna Suomen aikaa pelattavassa välierässä. Leijonat lähtee otteluun ennakkosuosikkina.

Perjantaiaamuna on suomalaisten syytä laittaa kellot soimaan kuuden aikaan. Luvassa on Pekingin olympialaisten jääkiekkoturnauksen semifinaaliottelu, jossa Leijonat kohtaa Slovakian.

Maiden turnaukset ovat edenneet hyvin eri tavalla. Siinä missä Suomi on voittanut jokaisen pelaamansa ottelun, aloitti Slovakia turnauksen kahdella tappiolla. Joukkueet kohtasivat jo toisensa alkulohkossa, tuolloin Leijonat kaatoi avausottelussa Slovakian 6-2. Toinen tappio turnauksen alkuun Slovakialle tuli Ruotsia vastaan.

Mainos:

Suomi on ollut turnauksen kirkkaasti tehokkain joukkue. Analyytikko Teemu Eirtovaaran mukaan Leijonat on tehnyt turnauksessa peräti kolmanneksen enemmän maaleja, kuin maaliodottama antaisi ymmärtää. Sattumallakin on siis ollut osansa Suomen mainiosti menneessä turnauksessa, vaikka pelin taso onkin Suomella läpi turnauksen ollut hyvää.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Perjantaiaamun ottelussa on vain yksi ennakkosuosikki ja se on Suomi. Slovakia onnistui puolivälierässä yllättämään USA:n, mutta fakta on se, että nyt Slovakialla on edessään vielä Yhdysvaltojakin kovempi joukkue. USA:n joukkue koostui käytännössä yliopistosarjoissa pelaavista pelaajista, kun taas Leijonilla on kasassaan laadukas joukkue Euroopan huippusarjoista.

Jos Leijonien materiaali on kärkitasoa, niin sitä on myös valmennus. Leijonakuningas Jukka Jalonen on tehnyt jälleen mahtavaa työtä Suomen peräsimessä ja turnaus onkin edennyt Leijonien osalta nousujohteisesti.

Suomen maalivahtitilanne on mielenkiintoinen. Jussi Olkinuora joutui koronaeristykseen ennen turnauksen alkua, joka näyttäisi maksaneen hänelle paikan ykkösmaalivahtina. Olkinuoraa oli povattu Suomen kärkitorjujaksi, mutta toistaiseksi hän on päässyt torjuntatöihin vain Ruotsia vastaan. Ensimmäisessä tosipelissä Latviaa vastaan Leijonien maalia vartioi Harri Säteri, joka jatkanee Suomen maalilla ilman ihmeitä turnauksen loppuun saakka.

Leijonat on ollut edellisen kerran olympialaisten loppuottelussa vuonna 2006 Torinon olympialaisissa. Tuolloin Ruotsi oli vahvempi finaalissa ja Suomella kotiintuomisina oli hopeiset mitalit. Nyt perjantaiaamuna Suomella on mahdollisuus napata paikka sunnuntain finaalissa ja lähteä kirkastamaan tuota 16 vuotta sitten tullutta hopeaa. Leijonien palkintokaapista ei vielä löydy olympiakultaa.

Suomi – Slovakia alkaa perjantaiaamuna kello 06:10 ja ottelun voit katsoa ilmaiseksi televisiosta TV5 -kanavalta. Kaikki turnauksen ottelut ovat katsottavissa myös maksullisen Discovery+ -palvelun kautta.