Leijonat kaatoi murskaavan esityksen jälkeen Tanskan – torstaina puolivälierässä vastaan asettuu Kanada

lohkot Suomi - Tanska Unkari - Suomi - Ranska Suomi Leijonat Suomen kentälliset lohkovoittoon Suomi - Iso-Britannia Leijonat Leijonien Suomen kentälliset Suomi - Venäjä Leijonien kentälliset Suomi - Slovakia Suomen kentälliset Leijonat finaaliin

Suomi kohtasi alkulohkon viimeisessä ottelussa Tampereella Tanskan. Leijonat oli ottelussa heti alusta kuskin paikalla ja käytännössä koko ottelun ajan Suomi vei ja Tanska vikisi.

Suomen ja Tanskan välisestä tiistai-illan kamppailusta muodostui lopulta varsin yksipuolinen näytös. Kaukalossa oli alusta asti vain yksi joukkue ja Leijonat laittoi tuulemaan heti ensiminuuteista alkaen.

Ensin Marko Anttila vei Suomen johtoon ohjaamalla Nikolas Matinpalon laukaus verkon perukoille. Vain hetki tästä Atte Ohtamaa iski jo toisen osuman taululle. Suomi onnistui avauserässä vielä kertaalleen, kun Ville Pokka ohjasi Mikael Seppälän laukauksen verkon perukoille.

Suomi ei painanut jarrua toisessa erässä, vaan Tanska putosi kyydistä kun Leijonat painoi lisää kaasua. Suomi osui avauserän tapaan toisessa erässä kolmesti. Leijonien maaleista vastasivat Hannes Björninen, Juho Lammikko ja Kasperi Kapanen. Etenkin Kapasen osuma oli erittäin upeaa katseltavaa.

Toista erätaukoa lähdettiin viettämään siis Suomen 6-0 -johdossa ja ottelu oli tässä vaiheessa jo taputeltu.

Kolmas erä alkoi samalla kaavalla, kuin edellinen erä oli päättynyt. Nikolas Matinpalo vei Leijonat jo 7-0 -johtoon.

Seuraavaksi oli kuitenkin Tanskan vuoro iskeä. Nikolaj Ehlers rikkoi Tanskan kuparisen komealla yksilösuorituksellaan. Ehlersin laukaus painui ohi Emil Larmin helpohkosti.

Kolmannessa erässä Ehlersin maalin jälkeen pelissä alkoi olla enää pelkästään pelailun makua. Kumpikin otti selvästi koneestaan tehoja hieman alas ja Leijonat alkoi kääntää katseita kohti torstaita ja Tanska kohti kotimatkaa. Ottelussa ei enää lisäosumia nähty, vaan Suomi nappasi lohkovaiheen viimeisestä ottelusta voiton lukemin 7-1.

Suomi jatkaa puolivälieriin, Tanska kotimatkalle – Leijonat kohtaa torstai-iltana Kanadan

Ennen ottelua oli jo selvää, että Leijonat sijoittuu lohkossa kolmanneksi ja kohtaa puolivälierässä Latviasta Tampereelle matkustavan Kanadan. Myös Tanskan osalta oli tiedossa, että tiistain ottelu on panokseton. Tanskalla edessään on siis kotimatka.

Puolivälieräottelu Kanada – Suomi huipentaa Tampereella torstai-illan ottelu alkaa kello 20:20 ja ottelu on katsottavissa tuttuun tapaan ilmaiseksi MTV3 -kanavalta. Kaikki turnauksen ottelut aina ratkaisuhetkiin asti on katsottavissa C More -palvelusta.