Muistatko kuinka kävi, kun Suomi ja Kanada kohtasivat edellisen kerran MM-finaalissa? Katso video!

Suomi voitti MM-kultaa Tasatilanteessa

Suomi ja Kanada kohtaavat toisensa tänään illalla MM-finaalissa. Kun Suomi ja Kanada edellisen kerran ottivat yhteen MM-finaalissa, voitti Suomi kultaa.

Suomella on tänään mahdollisuus voittaa historiallinen toinen peräkkäinen MM-kulta. Suomi ei ole koskaan aiemmin kyennyt voittamaan MM-kultaa kaksissa peräkkäisissä MM-kisoissa.

Leijonat voitti kultaa vuoden 2019 Bratislavan MM-kisoissa. Viime vuonna MM-kisoja ei järjestetty koronapandemian vuoksi, joten Suomi lähtee illan MM-finaaliin hallitsevana maailmanmestarina.

Mainos:

Suomi ja Kanada kohtasivat toisensa Bratislavan MM-kisojen finaalissa, jolloin Leijonat voitti upeasti MM-kultaa.

Katso video, kun Suomi voitti 2019 MM-finaalissa Kanadan ja MM-kultaa:

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.

Suomen joukkue on muuttunut paljon vuoden 2019, mutta muutamia yhtäläisyyksiä joukkueista kuitenkin löytyy. Muun muassa kapteeni Marko Anttila sekä puolustajat Atte Ohtamaa ja Miika Koivisto jahtaavat toista peräkkäistä MM-kultaansa. Päävalmentaja Jukka Jalonen on ollut voittamassa mestaruutta niin 2011 kuin myös 2019, eli Jalonen jahtaa valmentajana jo kolmatta MM-kultaansa aikuisten tasolla.

Leijonien turnaus on tämän vuoden kisoissa edennyt hyvin samanlaiseen tyyliin, kuin vuoden 2019 kisoissa kun Suomi voitti MM-kultaa. Tuolloinkin Suomi sijoittui alkulohkossa toiseksi ja voitti Kanadan alkulohkon ottelussa. 2019 Leijonat tosin hävisi alkulohkossa kaksi ottelua, tänä vuonna tappioita alkulohkossa tuli vain yksi.

Finaalissa Bratislavassa Kanada hallitsi ottelua hienoisesti, mutta Leijonat käytti tekopaikkansa tehokkaasti hyväksi. Kykeneekö Suomi tänään samaan ja nappaako leijonalauma historiallisen toisen peräkkäisen MM-kullan?