Tiesitkö tästä sääntöuudistuksesta? MM-kisojen finaali ei voi edetä rangaistuslaukauksille

tuomarit sääntöuudistus

Vuoden 2019 MM-kisoihin tehtiin sääntöuudistus, jonka myötä tämänkään vuoden MM-kisoissa voittajaa ei ratkaista rangaistuslaukauksilla, vaan mestaruus ratkeaa pelaamalla.

Vielä vuoden 2017 sekä 2018 MM-kisoissa Ruotsi juhli MM-kultaa rangaistuslaukauksien jälkeen. Tänä vuonna Suomen tai Kanadan mestaruus varmuudella ratkeaa pelaamalla, ei rangaistuslaukauksilla.

Vuoden 2019 kisoihin Bratislavaan IIHF teki uudistuksen sääntöihin. Tämä sääntöuudistus pitää huolen siitä, että mestaruus ratkaistaan pelaamalla. Pudotuspeleissä vielä ennen finaalia ottelut voivat ratketa rangaistuslaukauksilla, mutta finaalissa säännöt ovat toisenlaiset.

Mainos:

Finaalissa pelataan jatkoerä kolmella kolmea vastaan, jonka kesto on 20 minuuttia, kultainen maali -periaatteella. Jos ratkaisua ei ensimmäisen 20 minuutin aikana nähdä, pidetään erätauko ja pelataan toinen jatkoerä. Jatkoeriä pelataan ratkaisuun asti, kunnes jompikumpi on onnistunut maalinteossa ja mestari on selvillä.

Suomi ja Kanada kohtasivat MM-kisojen finaalissa edellisen kerran viimeisissä pelatuissa MM-kisoissa 2019 Bratislavassa. Tuolloin Leijonat oli finaalissa vahvempi lukemin 3-1 ja Suomi voitti MM-kultaa upean turnauksen päätteeksi. Tänään Suomella on mahdollisuus tehdä historiaa ja napata ensimmäistä kertaa maan kiekkohistoriassa toinen peräkkäinen MM-kulta.

Leijonille illan MM-finaali on järjestyksessään historian 12. Aiemmilla 11 finaalikerralla Suomi on voittanut mestaruuden kolmesti (1995, 2011 ja 2019) ja jäänyt hopealle kahdeksan kertaa. Suomen ja Kanadan välisissä finaaleissa Kanada on ollut voittavana osapuolena vuoden 1994, 2007 sekä 2016 MM-kisoissa.

Finaali Suomi – Kanada käynnistyy tänään kello 20:15. Pronssista pelataan USA:n ja Saksan välillä kello 15:15.