Suomen kentälliset finaaliin Kanadaa vastaan – uusiiko Suomi MM-kullan?

Suomen kentälliset Nuorten Leijonien Nuoret Leijonat IIHF Suomi - Tshekki U20 MM-kisojen otteluohjelma Nuoret Leijonat Suomen kentälliset Leijonien puolivälierävastustaja Suomen kentälliset Leijonat Pikkuleijonat Leijonien kokoonpano USA - Suomi - Slovakia Nuoret Leijonat U20 Nuorten U20 MM-kisat

Leijonat kohtaa illalla MM-finaalissa Kanadan. Leijonilla on mahdollisuus napata historiallinen toinen peräkkäinen MM-kulta. Suomen kentälliset illan huippuotteluun on julkaistu.

Suomen MM-joukkueella vuoden 2021 MM-kisoissa on mahdollisuus tehdä suomalaista jääkiekkohistoriaa. Leijonat ei ole koskaan onnistunut voittamaan MM-kultaa kaksissa peräkkäisissä kisoissa. Vuonna 2020 MM-kisat jäivät koronapandemian vuoksi väliin, joten tämän kevään kisoissa Leijonat pelaa hallitsevana maailmanmestarina, kun Suomi voitti maailmanmestaruuden vuoden 2019 MM-kisoissa.

Suomen kentälliset illan finaaliin on julkaistu. Tuttuun tapaan katseet kiinnittyvät maalivahtiosastolle. Maalivahti Jussi Olkinuora on pelannut etenkin pudotuspeleissä loistavasti. Kahdessa pudotuspeliottelussa selän taakse on mennyt vain yksi maali. Torjuntoja Olkinuoralle on kertynyt 55. Olkinuora valittiin turnauksessa Suomen kolmen parhaan pelaajan joukkoon. Kaksi muuta valintaa olivat puolustaja Olli Määttä sekä hyökkääjä Anton Lundell, joka pelaa erinomaista ensimmäistä arvoturnaustaan aikuisten tasolla.

Mainos:

Suomen kentälliset finaaliin Kanadaa vastaan:

Maalilla:
45 Jussi Olkinuora

Varalla:
29 Harri Säteri

1:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila
6 Tony Sund – 50 Miika Koivisto

2:
22 Arttu Ruotsalainen – 15 Anton Lundell – 20 Niko Ojamäki
3 Olli Määttä – 7 Oliwer Kaski

3:
21 Jere Innala – 27 Petri Kontiola – 81 Iiro Pakarinen
55 Atte Ohtamaa – 2 Ville Pokka

4:
38 Teemu Turunen – 13 Mikael Ruohomaa – 76 Jere Sallinen
40 Petteri Lindbohm – 39 Kim Nousiainen

Leijonat lähtee tavoittelemaan historiansa neljättä MM-kultaa Kanadaa vastaan kello 20:15 alkavassa ottelussa. Maat kohtasivat myös alkulohkon viimeisessä ottelussa, jolloin Suomi veti pidemmän korren rangaistuslaukauksilla.

Vuoden 2019 MM-kisoihin tulleen sääntöuudistuksen jälkeen maailmanmestari ei enää voi ratketa rangaistuslaukauksilla. Mikäli varsinaisen peliajan jälkeen ollaan tasatilanteessa, etenee ottelu kolmella kolmea vastaan pelattaviin jatkoeriin. 20 minuutin jatkoeriä pelataan niin kauan, kunnes jompikumpi on tehnyt maalin ja voittaja on selvillä.

Helsingissä on aloitettu jo valmistelut mahdollisen MM-kullan varalta. Torijuhlat voivat poiketa normaalista, sillä vaikuttaisi siltä, että suihkulähdettä (Havis Amanda) on aloitettu aitaamaan mahdollisten juhlien varalta.