Suomi voitti Norjan – nuoret lupaukset hyvässä lennossa!

Suomen MM-joukkue 2023 Latvia - Suomi Nuorten Leijonien joukkue Pikkuleijonien Tyttöleijonat Pikkuleijonat Suomen kentälliset Leijonien joukkue Suomen kokoonpano kentälliset Suomen turnauksen parhaat pelaajat kentälliset Suomi - Latvia Leijonat U18 MM-kisat Leijonien ketjut Suomen joukkueessa koronatartunta Leijonat USA - Suomi - Slovakia Nuoret Leijonat Nuorten U20 MM-kisat

Suomi ja Norja kohtasivat toisensa jääkiekon MM-kisojen tiistain iltaottelussa. Leijonat onnistui nappaamaan kolme pistettä Norjalta, kun Suomen nuoret lupaukset nousivat isoon rooliin.

Suomen ja Norjan kamppailu alkoi murheellisella tavalla. Jussi Olkinuora pelasi kiekon huolimattomasti maalin takaa Norjalle ja Mathis Olimb iski kiekon verkkoon vain puolentoista minuutin jälkeen.

Suomi ei kuitenkaan lannistunut, vaan tuli Iiro Pakarisen maalilla ensimmäisessä erässä vielä tasoihin. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tasatilanteessa 1-1.

Toinen erä alkoi Suomen hallinnalla. Hallinta palkittiin jo vajaan kahden peliminuutin jälkeen, kun Arttu Ruotsalainen antoi upean syötön Anton Lundellille ja Lundell iski kiekon upeasti maaliin aivan ylähyllylle.

Leijonat lisäsi johtonsa kahteen, kun toinen nuorukainen, Kim Nousiainen, iski kiekon verkkoon. KalPa-puolustaja Nousiaiselle ottelu Norjaa vastaan oli uran ensimmäinen aikuisten MM-kisoissa ja myös maali oli uran ensimmäinen A-maajoukkueessa.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen IIHF:n Twitter-tililtä.

Kolmas erä alkoi Leijonien osalta samalla tavalla kuin ensimmäinenkin – murheellisesti. Oliwer Kaski pelasi hieman huolimattomasti kiekkoa viivassa ja lopulta Tobias Lindström iski kiekon ohi Olkinuoran kaventaen tilanteeksi 3-2.

Suomi siirtyi kolmannessa erässä uudestaan kahden maalin johtoon. Petri Kontiola antoi ylivoimalla poikkisyötön Jere Innalalle, joka painoi viime kauden joukkuekaverinsa syötöstä suoraan kiekon ohi Norjan maalia vartioineen Jonas Arntzenin. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkattiin Tony Sund. Jokaiselle Suomen neljännessä maalissa mukana olleelle tehopiste oli turnauksen ensimmäinen.

MM-kisojen historiaan saatiin lisää uusia maalintekijöitä, kun Hannes Björninen tälläsi Saku Mäenalasen laukauksesta tulleen irtokiekon verkon perukoille. Björnisen maalin myötä Leijonat siirtyi jo 5-2 -johtoon.

Näihin lukemiin 5-2 ottelu myös päättyi. Suomi nousi voiton myötä seitsemään pisteeseen. Leijonat on seuraavan kerran tositoimissa torstaina, kun vastaan asettuu lohkon ennakolta suurin heittopussi Italia.