Leijonat kaatoi Yhdysvallat – Jussi Olkinuoran nollapeli vain muutamasta minuutista kiinni

Suomi - Yhdysvallat Mikko Lehtonen Tähdistökentällinen

Leijonat kaatoi Tampereella maanantai-illan ottelussa USA:n lukemin 4-1. Suomi ja Yhdysvallat kohtasivat ottelussa, jossa tunteet kuohuivat.

Suomen ja USA:n välisessä ottelussa tunteet olivat pinnassa heti ensimmäisestä erästä lähtien. Yhdysvallat haki suomalaisia toinen toisensa jälkeen tanssiin, saamatta kuitenkaan tanssiparia.

Maalinteon ottelussa aloitti Suomi. Mikael Granlund laukoi kiekon ylivoimalla Yhdysvaltojen maalia vartioineen Strauss Mannin jalkojen välistä maaliin ja siirsi Suomen 1-0 -johtoon. Näissä lukemissa lähdettiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä tapahtumia riitti. Heti erän alussa Mikko Lehtonen koki kovia kun suomalaispuolustajaa taklattiin polvella. Lehtonen selvisi tilanteesta kuitenkin säikähdyksellä, tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia.

Vain hetkeä myöhemmin nähtiin kuitenkin iso rangaistus, kun Yhdysvaltojen Austin Watson taklasi Teemu Hartikaista päähän. Watson sai tilanteesta 5+20 ja lähti isoista ovista ulos.

Suomi rokotti kun Yhdysvallat jäähyili. Watsonin rangaistuksen aikana Leijonat iski kahdesti, kun sekä Valtteri Filppula että Sakari Manninen onnistuivat maalinteossa.

Seuraavan osuman Leijonat iski tasavajaalla. Mikko Lehtonen toimitti kiekkoa maalille ja laukaus upposi suoraan Yhdysvaltojen maaliin. Lehtosen osuman jälkeen toisessa erässä ei enää maaleja nähty ja toiselle erätauolle lähdettiin Suomen johtaessa 4-0.

Kolmas erä oli USA:n hallintaa. Se sai ottelun hallinnan itselleen ja pääsi vyörymään peliä Leijonien päätyyn. Jussi Olkinuora piti kuitenkin Suomea pystyssä torjunnoillaan. Aivan toiseen nollapeliin ei Olkinuora kuitenkaan venynyt, kun Alex Galchenyuk iski komean osuman Luke Hughesin esityöstä. USA:n kavennusmaali oli kuitenkin laiha lohtu ja Suomi nappasi voiton maanantai-iltana lukemin 4-1.

Leijonat pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkoiltana, kun vastaan asettuu rakas naapurimaa Ruotsi. Tsekkaa MM-kisojen otteluohjelma kokonaisuudessaan!