Sveitsin superlupaukselle karu kohtalo – kieltäytyminen toi kahden vuoden pannan maajoukkueeseen

Nuorilla Leijonilla Sveitsin EHT otteluohjelma 2023 Euro Hockey Tour Sveitsi

Sveitsin 19-vuotias Lian Bichsel on saanut pitkä porttikiellon maajoukkueeseen, sillä puolustaja kieltäytyi tulemasta maajoukkueen matkaan.

Sveitsissä ei katsota hyvällä, mikäli pelaaja kieltäytyy tulemasta maajoukkueen matkaan. Tämän sai kokea maan suurimpiin kiekkolupauksiin kuuluva Bichsel, jolle langetettiin kahden vuoden porttikielto Sveitsin paitaan. Tämä tarkoittaa sitä, että nuorukaiselta jää väliin tämän kevään MM-kisojen lisäksi myös vuoden 2025 ja 2026 jääkiekon MM-kisat sekä vuoden 2026 olympialaiset. Kaiken lisäksi vuoden 2026 MM-kisat pelataan vielä Sveitsissä, joten Bichsel on ulkona kotikisoista kieltäytymisen johdosta.

Bichsel pelaa tällä hetkellä SHL:n finaaleissa Röglen paidassa. Puolustaja on Dallas Starsin sopimuspelaaja ja seuran vuoden 2022 1. kierroksen varaus. Näin ollen odotukset hänen niskassaan ovat kovat.

Mainos:

Sveitsi on aikaisemmin sulkenut väliaikaisesti pelaajia ulos maajoukkueesta kieltäytymisen vuoksi. Sama kohtalo on langetettu aiemmin muun muassa Fabrice HerzogilleDean KukanilleDenis MalginilleSimon BodenmannilleDominik Schlumpfille ja Théo Rochettelle.