Sveitsi kaatoi Ranskan – lohkovoitto enää vain yhden pisteen päässä

Sveitsin lohkovoitto

Sveitsi onnistui kaatamaan Ranskan sunnuntain iltaottelussa Helsingissä. Sveitsin lohkovoitto A-lohkossa on enää yhden pisteen päässä.

A-lohkossa pelaava Sveitsi virittelee kovaa temppua. Sveitsi kaatoi sunnuntai-iltana Ranskan ja on enää yhden pisteen päässä lohkovoitosta.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Mainos:

Sveitsillä ja Saksalla on pelattuna kuusi ottelua. Sveitsi on ainoa joukkue koko turnauksessa puhtaalla pelillä, eli sillä on kasassa täydet 18 pistettä. Saksa on perässä 15 pisteellään. Saksa tarvitsee siis kolmen pisteen voiton, jotta se voi ohittaa Sveitsin lohkon lopullisissa sijoituksissa.

Kanada on A-lohkossa kolmantena. Sillä pisteitä on 12, mutta pelattuja pelejä on jäljellä vielä kaksi. Myös Kanada voi siis päätyä 18 pisteeseen. Kanada hävisi keskinäisessä ottelussa Sveitsille, mutta kaatoi Saksan. Tämä tarkoittaa sitä, että tasapisteissä se jäisi Sveitsin taakse mutta menisi Saksan ohi. Saksa sen sijaan voi päätyä 18 pisteeseen ainoastaan kaatamalla Sveitsin varsinaisella peliajalla. Mikäli nämä kolme maata päätyvät tasapisteisiin, ratkaistaan sijoitukset maalierolla. Tällä hetkellä tässä vertailussa Sveitsi olisi vahvoilla, sillä sen maaliero on seitsemän pykälää parempi kuin Kanadalla ja 11 osumaa parempi kuin Saksalla.

Varmaa tässä vaiheessa kuitenkin on se, että Sveitsin lohkovoitto on vain yhden pisteen päässä. Jos se nappaa pisteenkin Saksalta, sijoittuu se varmuudella A-lohkossa ensimmäiseksi ja saa vastaansa puolivälierissä Tampereella pelattavasta B-lohkosta neljänneksi sijoittuneen joukkueen. Todennäköisesti tämä tarkoittaisi puolivälieriin kuitenkin kovaa vastustajaa, sillä Suomen isännöimässä B-lohkossa neljänneksi sijoittunee joko Tshekki tai Yhdysvallat.