Tampa Bay Lightning voitti Stanley Cupin

Tampa Bay Lightning

Tampa Bay Lightning voitti viime yönä pelatussa kuudennessa finaaliottelussa Dallas Starsin. Voitto oli Tampalle finaaleissa neljäs, joten Lightning nappasi Stanley Cupin itselleen.

Tampa Bay Lightning on kuulunut jo vuosia materiaaliltaan aivan NHL:n kärkipäähän. Viime yönä se voitti pitkään odotetun Stanley Cupin, kun se kukisti Dallasin ratkaisevassa kuudennessa finaaliottelussa lukemin 2-0.

Edellisen kerran Lightning juhli Stanley Cupin voittoa kaudella 2003/04.

Kuudes finaali ei poikennut aiemmista finaalipeleistä, vaan Lightning avasi aiempien otteluiden tapaan maalihanat jo ensimmäisessä erässä. Brayden Point vei Lightningin johtoon ylivoimalla. Maali jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

Toisessa erässä Blake Coleman lisäsi Tampan johtoa 2-0:aan. Lightning puolusti johtoaan onnistuneesti ja sai Starsin kirin näyttämään varsin ponnettomalta.

Lightningin voitto tarkoitti samalla sitä, että suomalaispelaajista kukaan ei päässyt juhlimaan tällä kaudella Stanley Cupin voittoa.

Katso Tampa Bay Lightningin ja Dallas Starsin välisen kuudennen ja ratkaisevan finaaliottelun huippuhetket alta:

Jos video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen Sportsnetin Youtubesta.

Vaikka NHL-kuplassa pelatuissa pudotuspeleissä ei yleisöä ollutkaan, oli Stanley Cupin ilmaan nouseminen ainakin lähes yhtä hohdokas kuin aina ennenkin.