Tanska järjestämässä yllätystä Kanadan kustannuksella – Peter Regin iski alivoimalla

Tanska

Tanska on järjestämässä Helsingin iltaottelussa yllätystä, kun se johtaa Kanadaa ensimmäisen erän jälkeen lukemin 2-0. Peter Regin vei joukkueensa 2-0 -johtoon alivoimalla.

A-lohkossa edelleen tiukasti pudotuspelipaikasta taisteleva Tanska onnistui Kanadaa vastaan ensimmäisessä erässä tuloksellisesti loistavasti. Vaikka Kanada painoikin päälle ja oli erässä hallitsevampi osapuoli, maalit iski altavastaajana otteluun lähtenyt Tanskan joukkue.

Tanskan avausmaalin iski vastahyökkäyksestä Markus Lauridsen. Kanada sai tästä takaiskusta kuitenkin vain lisää vettä myllyyn ja jatkoi ottelun hallintaa. Näytti, että on vain ajan kysymys, kun Kanada iskee tasoitusmaalin.

Tasoitusmaali jäi kuitenkin vain haaveeksi, vaikka Kanada pääsi jauhamaan ylivoimaakin. Morten Jensenin jäähyn aikaan maali nähtiinkin, mutta se nähtiin Kanadan kannalta väärässä päässä, kun omissa soi. Peter Regin iski alivoimalla ylivoimahyökkäyksestä kiekon verkkoon ja siirsi Tanskan jo 2-0- johtoon.

A-lohko menee kimurantiksi, jos Tanska onnistuu voiton Kanadasta nappaamaan. Tällä tuloksella Tanska nousisi Kanadan kanssa tasapisteisiin 12 pisteeseen ja täten Kanadan ohi kolmanneksi. Tanskan viimeinen alkulohko-ottelu pelataan tiistaina, kun se kohtaa Slovakian. Kanadan viimeinen ottelu pelataan Ranskaa vastaan.