Tanska yllätti Ruotsin – Tre Kronorilla sama kohtalo kuin Leijonilla 11 vuotta sitten

Tanska yllätti Ruotsin

Tanska onnistui yllättämään Ruotsin jääkiekon MM-kisojen avausottelussa. Tre Kroronilla oli sama kohtalo kuin Suomella kisojen alussa 11 vuotta sitten.

Tanska ei ollut voittanut Ruotsia kertaakaan MM-tasolla ennen tätä iltapäivää Latviassa. Tänään pieni kiekkomaa kuitenkin onnistui kaatamaan Tre Kronorin komeasti lukemin 4-3.

Ruotsi meni ottelussa kahdesti johtoon. Ensimmäisessä erässä Carl Klingberg vei Tre Kronorin 1-0 -johtoon ja toisessa erässä Tanskan tultua tasoihin Ruotsin Henrik Tömmernes vei joukkueensa 2-1 -johtoon.

Tanskan Nicklas Jensen oli ottelun hahmo ja hän toi joukkueensa tasoihin toisessa erässä. Liigastakin tuttu Emil Kristensen vei toisen erän loppupuolella Tanskan ensimmäistä kertaa johtoon.

Kolmannessa erässä Jensen lisäsi Tanskan johdon kahteen. Ruotsi tuli Klingbergin maalilla vielä yhden maalin päähän, mutta loppukiri ei auttanut vaan Tanska voitti ottelun 4-3 ja vei mukaansa kolme pistettä.

Katso Tanskan ja Ruotsin välisen ottelun huippuhetket:

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa videon suoraan Youtubesta.

Suomella oli 11 vuotta sitten pelatuissa MM-kisoissa sama kohtalo kuin Ruotsilla. Silloin Leijonat oli vielä voittamaton Tanskaa vastaan, kunnes juutit onnistuivat yllättämään Suomen housut kintussa ja voitti ottelun lukemin 4-1.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Kisat ovat käynnistyneet nyt parillakin yllätyksellä, kun eilen Latvia onnistui iltapelissä yllättämään Kanadan ja nyt oli Tanskan vuoro järisyttää Ruotsia. Näistä kisoista onkin jo parin päivän otannan perusteella kehkeytymässä todelliset yllätysten kisat.

Suomen osalta vuoden 2021 MM-turnaus käynnistyy tänään kello 16:15 Yhdysvaltoja vastaan pelattavalla ottelulla. Katso Suomen kentälliset otteluun!