Tappara ja Kärpät vääntävät tänään isoista asioista Liigan ainoassa ottelussa

Tappara - Kärpät

Liigassa pelataan tänään yksi ottelu, kun Tappara ja Kärpät kohtaavat toisensa Tampereen illassa. Pelissä on tällä viikolla alkavia pudotuspelejä ajatellen valtavat panokset.

Tappara ja Kärpät kohtaavat tänään illalla toisensa ainoassa mutta sitäkin mielenkiintoisemmassa ottelussa. Luvassa on huimat panokset alkavia pudotuspelejä ajatellen.

Tämän illan joukkueet ovat ainoat, joilla on otteluohjelmassa jäljellä vielä kahden ottelun verran runkosarjaa. Nämä joukkueet voivat muuttaa siis vielä paljonkin asetelmia osaltaan. Joukkueet kohtaavat toisensa uudestaan huomenna.

Mainos:

Ennen tämän illan ottelua joukkueet löytyvät runkosarjan sijoilta neljä ja viisi. Tapparan sijoitus on neljäs ja pistekeskiarvo 1.68, Kärpät löytyy viidenneltä sijalta pistekeskiarvollaan, joka on niin ikään 1.68. On siis satavarmaa, että vähintään toisen joukkueen pistekeskiarvo laskee näiden otteluiden jälkeen.

Näistä kahdesta joukkueesta Tappara voi varmistaa jo tänään paikkansa kuuden parhaan joukossa. Mikäli se ottaa kolme pistettä, pysyy varmuudella Kärpät ja KalPa sen takana, eikä se voi pullahtaa ulos suoralta puolivälieräpaikalta. Tappara taistelee edelleen myös kotiedusta puolivälieriin, eli kaksi hyvin merkittävää ottelua on tamperelaisittain tulossa.

Kärpät sen sijaan voi pudota vielä kuuden parhaan ulkopuolelle. Mikäli se saa tänään ja huomenna Tapparalta korkeintaan kolme pistettä, voivat sekä Pelicans että KalPa nousta Kärppien ohi voittamalla huomenna omat ottelunsa. Pelicans kohtaa Jukurit Mikkelissä ja KalPa matkustaa Poriin Ässien vieraaksi.

Kärpät tarvitsee siis illan ottelusta mieluiten täyden pistepotin, eikä sekään välttämättä riitä, mikäli huomenna jää käteen pelkkä luu.

Mahdollisia skenaarioita Tapparan ja Kärppien osalta:

  • Jos Tappara saa tänään ja huomenna yhteensä 0-1 pistettä ja Pelicans voittaa huomenna Jukurit, se on ulkona TOP6:sta
  • Jos Tappara saa tänään ja huomenna yhteensä 2 pistettä ja Pelicans voittaa huomenna Jukurit sekä KalPa saa kolme pistettä Ässiltä, on se ulkona TOP6:sta
  • Jos Tappara saa tänään ja huomenna yhteensä 3-6 pistettä, se on varmasti TOP6:n sisällä
  • Jos Kärpät saa tänään ja huomenna yhteensä 0-2 pistettä ja Pelicans TAI KalPa voittaa huomenna oman ottelunsa, se on ulkona TOP6:sta
  • Jos Kärpät saa tänään ja huomenna yhteensä 3 pistettä ja Pelicans sekä KalPa saavat huomenna otteluistaan kolme pistettä, se on ulkona TOP6:sta
  • Jos Kärpät saa tänään ja huomenna yhteensä 4-6 pistettä, se on varmasti TOP6:n sisällä

Tarjolla on siis erittäin mielenkiintoinen ottelu, kun Tappara ja Kärpät illalla Hakametsässä kohtaavat. Huippujännittävä loppu runkosarjalle on oikein mainiota lämmittelyä tällä viikolla alkaville pudotuspeleille.