IS: Tässä syy Teemu Hartikaisen poisjääntiin MM-kisoista

Teemu Hartikainen Suomalaiset KHL-pelaajat

Suomen joukkue tuleviin MM-kisoihin julkaistiin viime viikon lauantaina. Monien yllätykseksi ja pettymykseksi mukana ei ollut Ufassa tällä kaudella KHL:ssä huimia tehoja iskenyt suomalaistrio. Teemu Hartikainen kertoi IS:lle oman syynsä kisoista poisjääntiin.

Moni yllättyi tai ainakin pettyi, kun Suomi julkaisi lauantaina lopullisen kisajoukkueen, eikä siinä komeillut Ufan suomalaistriosta nimeäkään. Teemu Hartikainen, Markus Granlund ja Sakari Manninen olivat ajoittain jopa dominoivan hyviä menneellä KHL-kaudella.

SUPERKISA! Veikka Leijonien sijoitus MM-kisoissa ja voita 4K-televisio, jonka arvo on 1000 euroa!

Mainos:

Koko kolmikkoa ei ole nähty maajoukkueen leirityksissä tällä kaudella. Siitäkin huolimatta kyseinen trio olisi ollut suoralta kädeltä Leijonien selkeä ykkösketju ja todennäköisesti myös yksi koko kisojen parhaista koostumuksista.

Moni on miettinyt, onko syy kolmikon poisjäännille ollut valitsijoiden päässä vai ovatko nämä kolme kieltäytyneet kutsusta. Nyt kolmikosta Teemu Hartikainen avaa asiaa hieman IS:lle.

– Sekä Jere Lehtinen että Jukka Jalonen osoittivat hyvin konkreettista mielenkiintoa. Meidät olisi kyllä haluttu ketjuna mukaan, mutta tällä kertaa jokainen jäi omista syistään pois. Mitään pahaa verta maajoukkuetoimintaa kohtaan ei ole taustalla, Hartikainen kertoi Ilta-Sanomille.

Mennyt kausi on ollut varmasti kaikille jääkiekkoilijoille raskas. Erityisen raskas se on suomalaisista ollut varmasti niille, jotka saavat palkkansa ulkomailla kiekkoilusta. Ufassa suomalaiset saivat perheensä luokseen viimeisen neljän kuukauden ajaksi, mutta tuosta ajasta suurin aika kului kuitenkin pelaajilla jäähalleilla ympäri Venäjää.

Hartikainen kertoi IS:lle, että hänen 4-vuotias poikansa oli pyytänyt isää jäämään kotiin. Hän ei kuitenkaan sulje maajoukkueovea kokonaan kiinni.

– Kun poika näin monella tavalla raskaan kauden jälkeen sitten pyytää isää jäämään kotiin, niin silloin sitä on jäätävä. Mutta en tosiaan millään lailla ole sulkenut A-maajoukkueen ovia, jos palvelukseni jatkossa kelpaavat. Olen MM-kisoissa pelannut ja tiedän tason. Motivaation on oltava 100 prosenttia. Jos jää vähänkin alle, on jäätävä pois.

MM-kisat Latviassa alkavat tulevana perjantaina 21.5. Suomi aloittaa kisaurakkansa lauantaina kun Leijonat saa vastaansa Yhdysvallat. Tsekkaa MM-kisojen otteluohjelma.