Ruotsi jäähyili, mutta kaatoi silti Sveitsin – Theodor Niederbach sai ulosajon laitataklauksesta

Theodor Niederbach

Ruotsi onnistui kaatamaan Sveitsin jäähyilystä huolimatta. Ruotsin Theodor Niederbach sai toisessa erässä ulosajon laitataklauksesta.

Ruotsin alle 20-vuotiaiden joukkue nappasi avausottelussaan Nuorten MM-kisoissa 3-2 -voiton Sveitsistä. Sveitsillä oli avaimet jopa voittoon käsissään, kun Ruotsi sortui jäähyilyyn.

Jo ensimmäisessä erässä Ruotsi istui jäähyllä kuuden minuutin verran, kun erän jälkimmäisellä puoliskolla joukkue otti kolme kahden minuutin rangaistusta. Sveitsi ei useista yrityksistään huolimatta onnistunut maalinteossa. Toisessa erässä Ruotsin maalihanat aukesivat. Toiselle erätauolle lähdettiin 1-0 -johdossa. Kolmannessa erässä Ruotsi jatkoi maalitehtailua iskien kaksi lisämaalia taululle.

Sveitsi ei 3-0 -tilanteesta lannistunut vaan iski kaksi kavennusmaalia pikavauhtia taululle. Theodor Niererbachille tuomittu ulosajo laitataklauksesta antoi Sveitsille mahdollisuuden hakea tasoitusmaalia, mutta käkikellomaa ei tässä onnistunut. Ruotsi nappasi voiton jäähyilystä huolimatta lukemin 3-2.