Tommi Niemelä kävi kuumana – edelsikö Tapparan jatkoaikamaalia rike?

Tommi Niemelä Tapparan jatkoaikamaali

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä ei sulattanut tapaa, jolla Tappara vei perjantaina pelatun Liigan neljännen finaalin nimiinsä jatkoajalla.

Ottelusta muodostui kauttaaltaan melkoinen trilleri. Kotijoukkue Pelicans johti ottelua kahden erän jälkeen 2-0, mutta päätöserässä kentällä oli käytännössä vain yksi joukkue – ja tällä joukkueella oli rinnassaan kirveslogo.

Anton Levtchi hurjasteli Liigan finaalihistorian nopeimman hattutempun, minkä myötä Tappara siirtyi ottelussa johtoon. Lisää draamaa saatiin kuitenkin viimeisellä minuutilla, kun täysin purjeessa koko erän ollut Pelicans onnistui tasoittamaan ilman maalivahtia 3-3:een ja edessä oli jatkoerä.

Sitä ehdittiin pelata vain 48 sekuntia, kunnes Nicholas Baptiste laittoi homman pakettiin osumallaan. Maalia edelsi kuitenkin tilanne, jossa Lubos Horky kolattiin keskialueella nurin – ja tähän Pelicans-luotsi Niemelä tarttuikin ottelun jälkeisissä kommenteissaan.

– Aivan päivänselvä estäminen. Runkosarjassa se olisi varmasti vihelletty. Aivan päivänselvä jäähy, Niemelä puhisi.

Tappara johtaa ottelusarjaa 3-1 ja mestaruus on lauantaina katkolla Tampereella.