Tshekki nappasi himmeimmät mitalit – Yhdysvallat suli pronssiottelussa

Tshekki pronssia

Kari Jalosen johtama Tshekki nappasi pronssiset mitalit tämän vuoden MM-turnauksessa. Yhdysvallat joutui kotimatkalle tyhjin käsin.

MM-kisojen 2022 pronssiottelu alkoi Yhdysvaltojen komennossa ja se johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 3-1. Kari Jalonen kuitenkin vaihtoi maalivahtia toiseen erään, kun tolppien väliin luisteli Marek Langhamer. Langhamer päästi selkänsä taakse vain yhden osuman, kun Tshekin tähdet David Pastrnakin johdolla alkoivat paukutella kaappeja.

Kahden erän jälkeen Tshekki oli vielä yhden osuman perässä, kun toisessa erässä nähtiin vain yksi osuma. Tshekin 3-2 -kavennusosuma lähti Jiri Smejkalin lavasta.

Kolmannessa erässä alkoi sitten tapahtua. Ottelun viimeisessä erässä nähtiin peräti seitsemän osumaa, kun muun muassa Pastrnak nakutti taululle hattutempun. Pronssimitalit ripustettiin Tshekin joukkueen kaulaan lopulta todellisen maali-iloittelun jälkeen, kun pronssiottelu päättyi lukemiin 8-4.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Vuoden 2022 MM-kotikisoissa on jäljellä vielä yksi ottelu, kun Suomi ja Kanada kohtaavat toisensa kello 20:20 alkavassa loppuottelussa. Tsekkaa Suomen kentälliset!