Suomen ja Kanadan välinen loppuottelu huipentaa MM-kisat – Leijonien kentälliset MM-kultajahtiin

Suomen Leijonien kentälliset joukkue Leijonien kentälliset Harri Pesonen

Suomi ja Kanada kohtaavat toisensa MM-kisojen viimeisessä ottelussa, MM-finaalissa. Leijonien kentälliset MM-kultajahtiin on julkaistu.

Jääkiekon MM-kisat 2022 huipentuvat sunnuntai-iltana, kun Suomi ja Kanada kohtaavat toisensa Tampereen illassa MM-finaalissa.

Luvassa on kolmas peräkkäinen finaali Suomen ja Kanadan välillä. Vuonna 2019 Suomi kaatoi Bratislavan finaalissa Kanadan, vuonna 2020 kisoja ei pelattu ja viime vuonna vuoden 2021 MM-kisoissa Kanada kaatoi Latvian MM-kisoissa Suomen jatkoajalla. Tarjolla on siis suomalaisittain kohtaaminen revanssihengessä.

Mainos:

Illan finaalijoukkueista Suomi on pelannut turnauksessa kokonaisuudessaan vakuuttavammin. Leijonat voitti oman lohkonsa ja hävisi alkulohkovaiheessa vain yhden ottelun. Kanada koki alkulohkossa tappiot Sveitsille ja Tanskalle, mutta on parantanut peliään huomattavasti turnauksen edetessä. Lauantain semifinaali Tshekkiä vastaan oli Kanadalta todellinen myrskyvaroitus.

Luvassa on varmasti tasainen ja laadukas finaali kahden loistavan joukkueen välillä. Leijonat on kotiyleisön edessä pienoinen suosikki, mutta Kanada on turnauksen edetessä osoittanut vaarallisuutensa.

Leijonien kentälliset MM-finaaliin Kanadaa vastaan

Maalivahti:
45 Jussi Olkinuora

Varamaalivahti:
29 Harri Säteri

1:
64 Mikael Granlund (A) – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2:
25 Toni Rajala – 51 Valtteri Filppula (C) – 76 Jere Sallinen
41 Miro Heiskanen – 2 Ville Pokka

3:
82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 10 Joel Armia
3 Niklas Friman – 42 Sami Vatanen

4:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)
23 Esa Lindell – 55 Atte Ohtamaa

Voit palata viime vuoden MM-kisojen tunnelmiin alla olevasta videosta ja katsoa huippuhetket MM-kisojen 2021 finaalista, joka kääntyi lopulta Kanadan voittoon.

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.