Upea taistelu ei riittänyt välierässä – Tyttöleijonat pronssiotteluun U18 MM-kisoissa

Tyttöleijonat USA U18 MM-kisat

Tyttöleijonat tarjoili USA:lle lauantaina pelatussa U18 MM-kisojen välierässä kelpo vastuksen, mutta lopulta jenkit oli vahvempi.

Josie St.Martin vei USA:n johtoon avauserässä, mutta toisen erän alussa Suomi pääsi pelaamaan ylivoimalla ja Tinja Tapani toi sinivalkoiset tasoihin.

Tämän jälkeen USA meni Mary Derrenbacherin ja Margaret Scannellin osumilla 3-1-johtoon, mutta Suomi nousi vielä taisteluun mukaan, kun Nelly Anderson maalasi erän lopulla ylivoimalla.

Näissä lukemissa mentiin aina viimeisille minuuteille asti, kunnes Josie St.Martin iski illan toisensa ja sinetöi ajassa 57:20 loppulukemiksi 4-2.

Maltillisista päätösnumeroista on kittäminen myös maalivahti Kerttu Kuja-Halkolaa, joka torjui ottelussa 40 kertaa, kun taas jenkkien Layla Hemp selvisi 14 torjunnalla.

USA pelaa maailmanmestaruudesta Tshekkiä vastaan, joka järjesti jättiyllätyksen kaatamalla välierässä Kanadan. Näin ollen Suomi siis saa pronssiottelussa vastaansa kisoihin ennakkosuosikkina lähteneet vaahteralehtipaidat.