Urheilun oikeusturvalautakunta puhalsi lisenssiriidan poikki – TUTO:n valitus hylättiin

TUTO Hockey (urheilun oikeusturvalautakunta)

Urheilun oikeusturvalautakunta on päättänyt hylätä TUTO:n tekemän valituksen, joka koski seuran liigalisenssiasiaa.

Liiga tiedottaa, että Urheilun oikeusturvalautakunta on 3.4.2024 antamallaan päätöksellä pitänyt voimassa sarjan lisenssikomitean ratkaisun, jonka nojalla TUTO Hockeylle ei myönnetty liigalisenssiä kaudelle 2024–25.

Lautakunta toteaa ratkaisussaan, että Liigan lisenssitoimikunta on päätöstä tehdessään toiminut liigalisenssikriteerien mukaisesti ja päätösvaltansa puitteissa. Lautakunta on myös katsonut, ettei seuraa ole kohdeltu eriarvoisesti päätöksentekoprosessissa.

Mainos:

Lautakunta toteaa tiedotteessaan Liigan lisenssikomitean katsoneen, ettei TUTO Hockey ollut täyttänyt lisenssimääräyksissä kriteereitä kahdeksan edellytyksen osalta. Nämä edellytykset olivat liittyneet oikeudellisten, taloudellisten, olosuhdeliitännäisten ja urheilullisten kriteereiden täyttämättä jäämiseen.

– On hyvä asia, että TuTon hakemukseen liittynyt prosessi on nyt saatu päätökseen ja Urheilun oikeusturvalautakunta on vahvistanut Liigan lisenssikomitean tekemän ratkaisun olleen asianmukainen, toteaa lisenssikomitean puheenjohtaja Jaakko Luumi Liigan tiedotteessa.

TUTO Hockeyn puheenjohtaja Tuomas Haanpää antoi asiasta lausunnon MTV:lle.

– Päätöksessä on 60 sivua, joten tutkittavaa ja luettavaa on. Tätä päätöstä meidän tulee kunnioittaa ja pulinat pois. TUTO:n tavoite on ollut pelata Liigaa ja se tavoite ei muutu. Nyt pitää nöyränä tehdä hommia paremmin kaukalossa ja toimistolla, jotta tavoite saavutetaan, hän kommentoi.

Lue myös: Vaasan Sport julkisti surullisen tiedotteen – aloittaa muutosneuvottelut