Kyseenalainen rangaistus ratkaisi – USA marssi U20 MM-finaaliin

USA Suomi U20

USA pelaa perjantaina alle 20-vuotiaiden MM-finaalissa, kun se kaatoi Suomen värikkäiden vaiheiden jälkeen välierässä lukemin 3-2.

Ottelu sai yllättävän alun, sillä Suomi onnistui kahdesti maalinteossa ja oli muutenkin kentällä täysin dominoiva osapuoli. Maaleista vastasivat Oiva Keskinen sekä Rasmus Kumpulainen.

Toisessa erässä peli kääntyi täysin ja jenkit pyörittivät hyökkäyksiään Suomen päätyyn. Kuten myös Nuorten Leijonien avauserän painostus, tämäkin palkittiin lopulta kahdella osumalla, joten päätöserään lähdettiin 2-2-tilanteessa.

Peliä oli jäljellä tasan viisi minuuttia, kun Kasper Kulonummelle tuomittiin äärettömän heppoinen koukkaamisjäähy. Jenkit eivät jättäneet paikkaansa käyttämättä vaan Cutter Gauthier iski kiekon maaliin.

Suomi sai vielä oman ylivoimamahdollisuutensa lopussa, mutta sitä ei onnistuttu käyttämään ja USA marssi MM-finaaliin, jossa se kohtaa Ruotsin.

Suomen tyytyminen on pronssiotteluun, jossa vastustajaksi asettuu Tshekki.