Vedonlyönti jääkiekon MM-kisoissa – vinkkejä ensikertalaisille

Norjalla Pikkuleijonat Juraj Slafkovsky Topi Rönni Rasmus Kulmala Lukko 2-divisioonassa Jääkiekon MM-kisat Nuorilla Leijonilla Saksa Topi Rönni Sanni Hakala Praha TUTOn Tappara SM-liigapelaaja CSKA Moskovalta Jääkiekon Alex Galchenyuk nettipelit Liigalta Entinen SM-liigapelaaja Ehdoton vankeusrangaistus entinen liigapelaaja murtautui taloon Fani voittaa auton Ilmaveivimaali Eemeli Räsänen Väkivaltaa Tappara Liigassa Aron Kiviharju Janne Laakkonen Austin Watson Jääkiekon Suomi Aleksei Zhamnov Dominik Hasek Salavat Johan Motin Kärpät - Ilves Aatu Räty Juhamatti Aaltonen suomalaiset Hartwallin Jutila Markus Granlund Raimo Summanen Liigapörssi pilalle jääkiekko Liiga kolmosdivisioona New York Islanders KooKoo Ässät HIFK Dale Hawerchuk KalPa TPS NHL Markus Granlund Nigel Dawes NHL-seura Jokerit Tallinnassa IIHF Tappara Liiga mestis HPK dopingpanna CHL Lukas Radil SKA Pietari TPS Lukko Andreas Lilja nhl jääkiekko liiga khl Harri Tikkanen Aleksi Peltonen TUTO

Jääkiekko on upea ja käänteiltään vauhdikas laji, joka tekee siinä vedonlyönnistä erityisen viihdyttävää ja jännittävää. Jääkiekon MM-kisojen lähestyessä monet innostuvat lyömään vetoa otteluiden voittajista, ensimmäisistä maalintekijöistä ja koko turnauksen lopullisista sijoituksista. Vedonlyöjien joukossa on paljon kokeneita veikkaajia, mutta joka vuosi joukkoon liittyy myös ensikertalaisia, jotka ovat vasta hiljattain innostuneet vedonlyönnistä. Tällä sivulla kerromme muutamia vinkkejä jääkiekon MM-kilpailuissa vedonlyöntiin, joista hyötyvät varmasti etenkin ensikertalaiset.

Vältä liiallista luottamista intuitioon

Jääkiekko on Suomen suosituin urheilulaji, joten monella on takanaan vuosien tai jopa vuosikymmenten kokemus jääkiekon seuraamisesta. Mikäli jääkiekkoa on tullut seurattua pidempään, on tietämystä todennäköisesti kertynyt hyödynnettäväksi ilman tilastojakin. Tämän suhteen kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä aloittelijoille tyypillinen virhe on luottaa intuitioon liiaksi. Jääkiekon MM-kisoissa suomalaisen tekee tietysti mieli lyödä vetoa Leijonien voiton puolesta joka ikisessä ottelussa, mutta etenkin kun kyse on oikeasta rahasta, on vedonlyönnissä syytä asettaa järki ja realistisuus sydämen edelle. Urheiluvedonlyönnissä ei ole kyse oman suosikkijoukkueen voiton puolesta veikkaamista, vaan omaan tietämykseen ja joukkueiden aiempiin suorituksiin pohjautuvista arvioista. Kun asiaa kysyy keneltä tahansa kokeneelta vedonlyöjältä, on vastaus aina sama — älä kuuntele sydäntäsi vedonlyönnissä. 

Valitse monipuolinen vedonlyöntisivusto

Yhä useammat harrastavat urheiluvedonlyöntiä netissä, sillä se säästää merkittävästi aikaa ja vaivaa. Netti on tätä nykyä pullollaan vedonlyöntimahdollisuuksia tarjoavia sivustoja, mutta niiden välillä voi olla suuriakin eroavaisuuksia, jotka on hyvä tiedostaa ennen lopullisen valinnan tekemistä. Mikäli jääkiekon MM-kisoissa aikoo lyödä vetoa, on se huomattavasti hauskempaa sellaisella sivustolla, joka tarjoaa siihen monipuolisesti vaihtoehtoja. 

Mainos:

Esimerkiksi Rizk vedonlyönti on oivallinen vaihtoehto vedonlyöntiin jääkiekon MM-kisojen aikana, sillä se tarjoaa kattavasti eri vedonlyöntikohteita sekä etukäteen että livenä otteluiden ollessa jo käynnissä. Vedonlyönti käy tällä sivustolla helposti sekä tietokoneella että mobiiliversiossa. Etenkin aloittelijalle kullanarvoinen vinkki on tarkistaa vedonlyöntisivuston tarjoamat mahdolliset bonukset urheiluvedonlyönnissä, sillä niistä saattaa saada rahanarvoisia etuja muun muassa talletusbonusten tai ilmaisvetojen muodossa. 

Tilastojen hyödyntäminen

Monet säännöllisesti veikkaavat tutkivat menneiden vuosien ja kuukausien tilastoja ja tekevät päätöksiä havaintojensa pohjalta. Mikäli tilastoja on aikeissa käyttää urheiluvedonlyönnin apuna, kannattaa niitä käyttää riittävän monipuolisesti. Yksittäisen ottelun tulosten pohjalta on turha tehdä päätöksiä, sillä kuten aina jääkiekossa, yllätyksiä ja odottamattomia lopputuloksia on nähty riittämiin. Silmällä kannattaa etenkin pitää eri joukkueiden ja pelaajien suoriutumista yli- ja alivoimapelissä. Edellisen kauden maalitilastoista saattaa myös saada osviittaa siitä, keillä maalinteko on sujunut erityisen hyvin.

Toukokuun loppupuolella starttaaviin MM-kisoihin on vielä hetki aikaa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että aikaa tilastojen tutkimiseen on vielä riittämiin. Monet vedonlyöntisivustot ovat jo aktivoineet mahdollisuuden asettaa vetoja, mutta useimmat vielä miettivät, minkä joukkueen menestyksen puolesta kannattaa tulevissa kisoissa veikata. Ensimmäistä kertaa vedonlyöntiin mukaan lähtevälle voidaan suositella esimerkiksi eri maiden joukkueiden kokoonpanoihin tutustumista. Ei ole yhdentekevää, missä liigoissa kunkin maan joukkueen pelaajia pelaa. Myös se, koostuuko joukkue kokeneista pelaajista vai ensikertalaisista on merkityksellinen asia, joka kannattaa huomioida vedonlyönnissä.

Kannattaako Leijonien menestyksen puolesta lyödä vetoa?

Jääkiekossa on mahdotonta ennustaa, mikä joukkue tulee lopulta korjaamaan kirkkaimman mitalin. Kuten turnauksissa aina, on myös tämänkertaisessa MM-turnauksessa muutama vahva ennakkosuosikki. Suomen Leijonat suuntaavat tämänkertaiseen MM-turnaukseen hallitsevan maailmanmestarin asemassa, joten paineita osoittaa kynnet toistamiseen on epäilemättä. Suomen A-maajoukkue koostuu tänä vuonna kuitenkin todella taitavista pelaajista, joilta löytyy runsaasti kokemusta Liigassa ja KHL:ssä pelaamisesta. Mikäli mukaan saadaan myös NHL:stä vahvistusta, on kasassa joukkue, jolla on edellytyksiä vaikka mihin.