Suomen Jääkiekkoliiton kanta selvillä – Venäjä ja Valko-Venäjä suljettava ulos kansainvälisestä jääkiekosta

Nuorten Leijonien otteluohjelma Nuoret Leijonat Suomen kentälliset Tyttöleijonat Pikkuleijonat Venäjä ja Valko-Venäjä Suomen jääkiekkoliitto Leijonien Suomen kentälliset miesten Nuoret Leijonat Venäjä - Suomi Jääkiekon MM-kisat Suomi - Venäjä Kanada - Ruotsi Nuoret Leijonat EHT Jääkiekkoliitto Leijonat koronatilanne

Suomen Jääkiekkoliitto on tuonut esille oman kantansa liittyen Venäjän osallistumiseen maajoukkuetoimintaan kansainvälisessä jääkiekossa. Jääkiekkoliitto on sitä mieltä, että Venäjä ja Valko-Venäjä on suljettava ulos kansainvälisestä jääkiekosta.

Suomen Jääkiekkoliitto kertoi aiemmin tiedotteessaan, että se tuomitsee Venäjän toimenpiteet Ukrainassa. Tuolloin tiedotettiin myös siitä, että keskustelut muiden maiden kanssa on aloitettu mahdollisten toimenpiteiden varalta.

Nyt Suomen Jääkiekkoliitto tiedottaa oman kantansa, joka on hyvin yksiselitteinen. Venäjän lisäksi myös Valko-Venäjä on suljettava ulos kansainvälisestä jääkiekosta.

Mainos:

– Kävimme viikonloppuna aktiivisesti näitä keskusteluita ja pidimme myös kokouksen Kansainvälisen Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Luc Tardiffin kanssa. Olemme kertoneet Suomen Jääkiekkoliiton edellyttävän, että Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan täysimääräisesti kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle ja ettemme aio pelata näiden maiden maajoukkueita vastaan, puheenjohtaja Harri Nummela kertoo tiedotteessa.

Nummelan kanta on selvä myös, kun puhutaan toukokuussa häämöttävistä MM-kisoista, jotka järjestetään Suomessa.

– Totesimme myös, ettei ole mahdollista, että Venäjä ja Valko-Venäjä osallistuisivat toukokuussa Tampereella ja Helsingissä pelattaviin miesten MM-kisoihin, Nummela jatkaa tiedotteessa.

Suomen, Ruotsin ja Tshekin Jääkiekkoliitot neuvottelevat tänään maanantaina yhdessä siitä, miten Venäjän sulkeminen kansainvälisen jääkiekon ulkopuolelle vaikuttaa näiden EHT-maiden keskinäiseen toimintaan. Suomen, Tshekin, Ruotsin ja Venäjän välillä on jo vuosien ajan pelattu EHT-turnauksia läpi maajoukkuekauden.