Pikkuleijonat nousi Samu Tuomaalan loppuhetkien maalilla voittoon – katso video!

Pikkuleijonat Samu Tuomaala Tshekki

U18 MM-kisat jatkuivat Suomen osalta Yhdysvalloissa viime yönä Suomen aikaa neljältä. Pikkuleijonat nousi upeasti voittoon Tshekkiä vastaan pelatussa ottelussa.

Pikkuleijonat lähti turnauksen toiseen otteluunsa voitto taskussaan, kun se kaatoi avausottelussa Venäjän voittolaukausten jälkeen. Toisessa ottelussa kello neljältä aamuyöllä Suomen aikaa vastaan asettui Tshekki.

Ottelu alkoi Tshekin komennossa. Ensimmäisestä maalista vastasi Gabriel Szturc kun kellossa oli vasta 30 sekuntia. Ennen neljää täyttä minuuttia Matej Pinkas iski jo toisen maalin ja Tshekki karkasi kahden maalin johtoon.

”2-0 -johto on jääkiekon vaarallisin johto”, tai niin ainakin ikiaikainen klisee kertoo. Tämä klisee piti tällä kertaa kutinsa, kun Ville Koivunen onnistui toisessa erässä kaventamaan tilanteeksi 2-1. Näissä lukemissa siirryttiin ensimmäiselle erätauolle.

Toinen erä oli Pikkuleijonien. Suomi osui kahdesti Miko Matikan ja Aleksi Heimosalmen osumilla. Suomen johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun Simon Marha toi Tshekin tasoihin. Lukemista 3-3 siirryttiin toiselle erätauolle.

Kolmas erä alkoi Tshekin komennossa. Se siirtyi 5-3 -johtoon David Moravecin ja Jakub Altrichterin maaleilla. Tämä johto kesti kolmannen erän jälkimmäiselle puolelle saakka, kunnes alkoi Samu Tuomaala -show. Tuomaala toi ylivoimalla Suomen maalin päähän, tämän jälkeen hän syötti Samu Salmisen iskemän tasoitusmaalin ja lopulta Tuomaala iski alle 20 sekuntia ennen ottelun loppumista Suomelle voittomaalin.

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen täältä.

Pikkuleijonat jatkaa lohkossaan ainoana joukkueena ilman tappioita. Perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 04:00 Suomi kohtaa Saksan. Ottelun ilmaiseksi näyttää televisiosta TV5.