Arizona Coyotesin taru loppumassa – NHL valmistelee seuran siirtoa uuteen kaupunkiin jo ensi kaudeksi

Matias Maccelli Arizona Coyotes

Arizona Coyotesin surullinen tarina on monen mielestä vihdoin saamassa päätöksen, kun siirto Salt Lake Cityyn edistyy kovaa vauhtia.

Keskiviikkona saatiin ensiksi uutisia, että NHL laatii kahta otteluohjelmaa ensi kaudeksi. Toisessa versiossa on mukana Arizona ja toisessa Salt Lake Cityssä pelaava joukkue. Myöhään illasta suunnitelmista tuli lisätietoa, joiden perusteella kulisseissa on edetty jo todella pitkälle sen suhteen, että Arizona siirtyy Salt Lake Cityyn jo ensi kaudeksi.

Daily Faceoff -sivuston toimittajan Frank Seravallin mukaan Arizonan myymisestä on päästy jo lähelle yhteisymmärrystä Coyotesin omistaja Alex Meruelon sekä NBA-seura Utah Jazzin omistaja Ryan Smithin osalta. Toimittajan mukaan myös kaikkien muiden NHL-seurojen omistajat ovat saaneet päivitystä asiasta, kuten myös Arizonan pelaajat, joille on informoitu ”suullisesta sopimuksesta”.

Mainos:

ESPN:n mukaan Meruelo myisi Arizonan ensiksi NHL:lle miljardilla dollarilla. Tämän jälkeen puolestaan Smith ostaisi seuran 1,3 miljardilla dollarilla. Tästä erotuksena jäävä 300 miljoonaa euroa jaetaan muille NHL-seurojen omistajille.