Jatkaako Connor Bedard maalitehtailuaan? – Tässä tiistain MM-kisaohjelma

MM-kisojen Connor Bedard Chicago Blackhawks Kanada MM-kisat Kanadan

Yksi MM-kisojen tiistain mielenkiintoisimmista kysymyksistä on se, että jatkaako Kanadan Connor Bedard hurjaa maalivirettään.

Jääkiekon MM-kisoissa pelataan tiistaina neljä ottelua. Ehkäpä suurin mielenkiinto kohdistuu Prahan A-lohkon iltaotteluun, jossa Kanada kohtaa Itävallan. Viime vuoden mestari Kanada on aloittanut kisat suhteellisen puolivaloilla: se voitti avauspelissään Iso-Britannian ainoastaan 4-2 ja toisessa pelissä Tanska kaatui lukemin 5-1. Joukkueen kirkkain tähti on ollut vähemmän yllättäen viime kesän NHL:n ykkösvaraus Connor Bedard, 18, joka on paukuttanut molemmissa peleissä kaksi maalia.

Bedardilla on ainakin ennakolta oiva mahdollisuus kasvattaa maalisaldoaan lähtökohtaisesti selkeästi heikompaa Itävaltaa vastaan. Itävalta osoitti kuitenkin pystyvänsä laittamaan isompiaan koville, sillä Sveitsi onnistui päihittämään Itävallan vasta viimeisen minuutin voittomaalilla lukemin 6-5. Kisojen ensimmäisessä pelissään Itävalta hävisi Tanskalle maalein 1-5.

Mainos:

A-lohkon iltapäiväpelissä Tanska kohtaa Norjan. Norjan ylivoimainen ykköstähti Mats Zuccarello puuttui kokoonpanosta Suomea vastaan, ja miehen saaminen takaisin askiin olisi Norjalle varmasti ensiarvoisen tärkeää.

Ostravan B-lohkon iltapäiväottelussa Kazakstan kohtaa Latvian. Viime vuoden kisoissa yllätyspronssille yltänyt Latvia on aloittanut kisansa melko nihkeästi, sillä se on voittanut sekä Puolan että Ranskan vasta jatkoajalla. Kazakstan on kamppailussa käytännössä pakkovoiton edessä, mikäli se haluaa haaveilla yllättävästä pääsystä puolivälieriin.

B-lohkon iltaottelu voi olla putoamistaistelun kannalta jopa ratkaiseva, kun Puola kohtaa Ranskan. Molemmilla joukkueilla on plakkarissa yksi piste, joten voiton nappaaminen tästä ottelusta olisi molemmille äärimmäisen tärkeää. Ranska on lisäksi hävinnyt jo Kazakstanille, joka oli alkukaavailuissa sijoitettu lohkon häntäpäähän Ranskan ja Puolan kanssa.

Tiistain ohjelma MM-kisoissa:

17:20 Kazakstan – Latvia

17:20 Tanska – Norja

21:20 Kanada – Itävalta

21:20 Puola – Ranska

Sivuiltamme löytyy myös kokonaisuudessaan Jääkiekon MM 2024 otteluohjelma!