Slovakia laittoi Kanadan ahtaalle – Connor Bedard ratkaisi ottelun omakätisesti ja laittoi ennätykset uusiksi

Connor Bedard

Kanada joutui puolivälierässä Slovakiaa vastaan ahtaalle, kun ottelu eteni aina jatkoajalle saakka. Kanadan ratkaisijaksi nousi kuitenkin vähemmän yllättävä nimi, kun ennätykset uusiksi laittanut Connor Bedard oli joukkueen jatkoaikasankari.

U20 MM-kisat jatkuvat keskiviikkona välierillä. Jatkoon tiensä selvittivät Ruotsi, Tshekki, Yhdysvallat sekä Kanada.

Isäntämaa Kanadan ja Slovakian välinen ottelu oli odotettua tasaisempi. Slovakian maalilla Adam Gajan venyi uskomattomiin suorituksiin Kanadan tulitettua 57 kertaa maalia kohden. Gajan torjui näistä yrityksistä hurjat 53 laukausta. Gajanin urotekojen myötä ottelu oli 60 pelatun minuutin jälkeen tasatilanteessa ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Mainos:

Connor Bedardin saldo ennen jatkoaikaa oli 1+1=2. Bedard oli laittanut 2000-luvun ennätykset jo uusiksi ollen ensimmäinen pelaaja nuorten MM-kisoissa 2000-luvulla, joka nakuttaa 20 pisteen rajan rikki. Tämä ei kuitenkaan superlupaukselle riittänyt, vaan Bedard veivasi jatkoajalla omakätisesti Slovakian kolmikon solmuun ja vei joukkueensa mitalipeleihin iskemällä ratkaisumaalin.

Kanada välieriin – Connor Bedard ratkaisee upealla soololla

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Connor Bedard on iskenyt nyt käynnissä olevissa U20 MM-kisoissa 21 (8+13) tehopistettä. Tällä saldolla hän nousee kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi eniten pisteitä yhdessä turnauksessa iskeneeksi pelaajaksi. Edellä ovat enää Tshekin Robert Reichel (1990, 21 pistettä), Raimo Helminen (1984, 24 p.), Markus Näslund (1993, 24p.) sekä Peter Forsberg (1993, 31p.). Tilaston kakkossija on täysin Bedardin saavutettavissa, mutta kymmenen pistettä ja tilaston kärkipaikka voi olla Bedardillekin liikaa.